Diétne kuracie španielske vtáčky (pri diéte s obmedzením tukov)

Autor receptu: lea24

Nedeľný obed som chcela pre maróda po operácii žlčníka spraviť už slávnostnejší. A keďže je už z nemocnice doma 10 dní, tak postupne testujeme aj toleranciu na ochucovadlá. Už sa mi lepšie varí.

2
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Plátky z kuracích prsičiek marinujeme cez noc v marináde z vajca, sójovej omáčky, olivového oleja a provensálskych byliniek.
  2. Na druhý deň ich naplníme kúskom údeného tofu, sterilizovanou uhorkou, mrkvou a brokolicou. Po previazaní niťou vtáčky na panvici prudko opečieme na kokosovom oleji zo všetkých strán. Po zaliatí vodou pridáme ešte zvyšný tofu, uhorku, petržlen, mrkvu, brokolicu a kúsok zelerovej stonky. Pod pokrievkou dusíme cca 10 min.
  3. Z vtáčkov odstránime nite a šťavu zahustíme (kukuričným škrobom). Dovolila som si pridať aj trocha vegety. Ako prílohu som maródovi podávala cestovinu – slovenskú ryžu.