Diétne kuracie španielske vtáčky (pri diéte s obmedzením tukov)
Autor receptu: lea24
Nedeľný obed som chcela pre maróda po operácii žlčníka spraviť už slávnostnejší. A keďže je už z nemocnice doma 10 dní, tak postupne testujeme aj toleranciu na ochucovadlá. Už sa mi lepšie varí.
2 porcie |
40 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Plátky z kuracích prsičiek marinujeme cez noc v marináde z vajca, sójovej omáčky, olivového oleja a provensálskych byliniek.
- Na druhý deň ich naplníme kúskom údeného tofu, sterilizovanou uhorkou, mrkvou a brokolicou. Po previazaní niťou vtáčky na panvici prudko opečieme na kokosovom oleji zo všetkých strán.
Po zaliatí vodou pridáme ešte zvyšný tofu, uhorku, petržlen, mrkvu, brokolicu a kúsok zelerovej stonky. Pod pokrievkou dusíme cca 10 min.
- Z vtáčkov odstránime nite a šťavu zahustíme (kukuričným škrobom).
Dovolila som si pridať aj trocha vegety.
Ako prílohu som maródovi podávala cestovinu – slovenskú ryžu.