Diétna oškvarková nátierka

antonym - bez fotkyantonym, 28. júla 2014

Ten nadpis netreba brať doslovne, ibaže by ho schválil Dr. Bukovský. Dostali sme domáce oškvarky. Boli drobné, dôkladne vyškvarené a bolo v nich množstvo Zobraziť celý popisTen nadpis netreba brať doslovne, ibaže by ho schválil Dr. Bukovský. Dostali sme domáce oškvarky. Boli drobné, dôkladne vyškvarené a bolo v nich množstvo oškvarkovej drviny. Tak sme ich preosiali cez hrubé sito a začali rozmýšľať, čo s takým oškvarkovým prachom. V chladničke sa potulovalo osamelé avokádo a nápad bol na svete: načo pridávať do nátierky obvyklú masť, ktorú sme predtým vyškvarili. Pokus sa vydaril a tak sa s ním treba podeliť.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

150 g
1 ks
1 - 2 čl
1 čl
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Avokádo olúpeme, dužinu nakrájame na menšie kúsky, popučíme vidličkou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Suroviny dôkladne premiešame, najlepšie v mixéri, minisekáčiku a pod. Koreniny a soľ pridáme podľa chuti. Nátierku možno ihneď konzumovať, alebo krátko skladovať v chladničke. Netreba sa báť zmeny farby, to je vlastnosť avokáda, proti ktorej čiastočne pôsobí citrónová šťava.

Diskusia k receptu

evanaaa
@antonym , dobrý nápad s tými oškvarkami, aj mne zostáva pri vyškvarení taká drť, myslela som, že niečo zle robím ja.....tak už viem, ako to môžem využiť, a bude nátierka.!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia