Diétna oškvarková nátierka

Autor receptu: antonym

Ten nadpis netreba brať doslovne, ibaže by ho schválil Dr. Bukovský. Dostali sme domáce oškvarky. Boli drobné, dôkladne vyškvarené a bolo v nich množstvo oškvarkovej drviny. Tak sme ich preosiali cez hrubé sito a začali rozmýšľať, čo s takým oškvarkovým prachom. V chladničke sa potulovalo osamelé avokádo a nápad bol na svete: načo pridávať do nátierky obvyklú masť, ktorú sme predtým vyškvarili. Pokus sa vydaril a tak sa s ním treba podeliť.

4
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Avokádo olúpeme, dužinu nakrájame na menšie kúsky, popučíme vidličkou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Suroviny dôkladne premiešame, najlepšie v mixéri, minisekáčiku a pod. Koreniny a soľ pridáme podľa chuti. Nátierku možno ihneď konzumovať, alebo krátko skladovať v chladničke. Netreba sa báť zmeny farby, to je vlastnosť avokáda, proti ktorej čiastočne pôsobí citrónová šťava.