Dia muffiny s jablkom

sigalit - fotkasigalit, 19. decembra 2014

Presnejšie s polkou jablka. Ktoré zároveň predstavuje jediné sacharidy. Všetky mufinky spolu obsahujú iba 2 SJ. No nezjedz to. :D

15
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
3 PL (erythritol)
140 g
1 ČL
1 PL
1 PL
6 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme kakao, jablko a škoricu. Pridáme ľanové semienka, mandľovú múku a prášok do pečiva. Z bielok vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. (Sukrinu môžte dať viac alebo menej podľa chuti a sladkosti jabĺk, alebo môžete použiť stéviu, potom je však cesto trochu redšie.)

  2. 2

    Cesto vlejeme do plechu na muffiny alebo do formičiek (ja používam silikónové, netreba mastiť), vložíme do predhriatej trúby, upečieme. Muffinky sú vláčne, voňavé a dosť sladké.

  3. 3

    Počet muffinov a teda aj sacharidov na kus závisí samozrejme od veľkosti košíčka. Mne ich vyjde 15, teda 1 muffin má iba 0,13 SJ. :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia