Dezert s mätovou ganache

kejtuska5 - fotkakejtuska5, 6. júna 2014
Dezert s mätovou ganache
Foto: kejtuska5
12
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
1 hrnček
1/4 hrnčeka
1/4 ČL
8 PL
1/4 hrnček
1 ks
2 PL
Náplň:
200 g
Poleva:
180 ml
10 ks




Postup

  1. 1

    V menšej mise zmiešame suché prísady

  2. 2

    V druhej mise zmixujeme maslo s cukrom a vajcom

  3. 3

    Znížime rýchlosť a postupne prisýpame suché prísady striedavo so smotanou tak, aby sme miešanie ukončili múkou

  4. 4

    Cesto bude pomerne mäkké, vypracujeme z neho bochník- môžeme si ruky poprášiť múkou, aby sa nám lepšie spracovávalo. Takto vytvarovaný bochník vložíme na 1 hodinu do chladničky

  5. 5

    Vymastíme si kruhovú formu priemeru cca 24 cm, vysypeme múkou a vychladený bochník roztlačíme na dno tortovej formy

  6. 6

    Dáme piecť na 200 stupňov cca 30 minút- kontrolujeme špáratkom. Ak sa cesto na špáratko nelepí, vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť

  7. 7

    Po vychladnutí na cesto rozotrieme keksíkové maslo / predáva sa vo väčších obchodných reťazcoch v sklenom pohári podobne ako nutela :) /

  8. 8

    Ná záver príprava mätovej ganache. Smotanu na šľahanie dáme nad plameň. Stiahneme tesne pod bodom varu a nalámeme do nej mätové čokoládky.

  9. 9

    Smotanu s čokoládkami necháme dôkladne roztopiť a poriadne premiešame

  10. 10

    Mätovú ganache vylejeme na koláčik a necháme aspon jeden deň stuhnúť.

  11. 11

    Samozrejme sa okrem mätovej čokolády na polevu dá využiť aj obyčajná, ja osobne som zvolila mätovú príchuť, pretože koláčik som pripravovala oslávenkyni k narodeninám, ktorá obľubuje práve mätovú čokoládu. Dúfam, že Vám bude chutit ;)

Diskusia k receptu

srnkas
Celkom dost kaloricke, ale krasna fotka a fajnovy napad s tym maslom. Za to mas pochvalu. Ja to keksikove maslo nekupujem, chutnala som - je to strasne mastne, ale tvoj dezertik by som ochutnala.
kejtuska5
pravda s tým množstvom kalorii- ale raz za cas, preco nie ;)cesto po upečení je hutnejšie, maslo tým pádom vynikne veľmi jemne a dakujem za pochvalu! :)
pipinulka
@kejtuska5 , veľmi pekný recept si pridala, veľmi pekne vyzdobená tortička. Len škoda, že si nezvolila kvietok inej farby. Fialová farba mi vždy pripomenie fialovú kravu, ktorú neznášam. Ale aj tak Ti dávam 5 hviezdičiek, ktoré si zaslúžiš.
eviana
Krásna tortička... úžasne načančaná... ganache často používam a milujem, super nápad pridať mätu, resp. mätovú čokolku ;)
janger
To keksikove maslo nepoznam, vobec neviem, co to je...
kejtuska5
Ani ja som ho nepoznala, až ked ma oslovilo prednedávnom v obchode, je to pomazánka vyrobená z malých karamelových sušienok, ktoré sa bežne podávajú ku kávičke. Dá sa použiť na chlebík aj na palacinky. Negatívum- veľa veľa kalorii :D janger, vasa torta vyzerá skvele, zboznujem taketo korpusové torty a v kombinácii s after eight, isto jedna báseň :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia