Foto: kejtuska5
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1/4 hrnčeka |
|
1/4 ČL |
|
8 PL |
|
1/4 hrnček |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Náplň: | |
200 g |
|
Poleva: | |
180 ml |
|
10 ks |
|
Postup
-
1
V menšej mise zmiešame suché prísady
- 2
V druhej mise zmixujeme maslo s cukrom a vajcom
- 3
Znížime rýchlosť a postupne prisýpame suché prísady striedavo so smotanou tak, aby sme miešanie ukončili múkou
- 4
Cesto bude pomerne mäkké, vypracujeme z neho bochník- môžeme si ruky poprášiť múkou, aby sa nám lepšie spracovávalo. Takto vytvarovaný bochník vložíme na 1 hodinu do chladničky
- 5
Vymastíme si kruhovú formu priemeru cca 24 cm, vysypeme múkou a vychladený bochník roztlačíme na dno tortovej formy
- 6
Dáme piecť na 200 stupňov cca 30 minút- kontrolujeme špáratkom. Ak sa cesto na špáratko nelepí, vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť
- 7
Po vychladnutí na cesto rozotrieme keksíkové maslo / predáva sa vo väčších obchodných reťazcoch v sklenom pohári podobne ako nutela :) /
- 8
Ná záver príprava mätovej ganache. Smotanu na šľahanie dáme nad plameň. Stiahneme tesne pod bodom varu a nalámeme do nej mätové čokoládky.
- 9
Smotanu s čokoládkami necháme dôkladne roztopiť a poriadne premiešame
- 10
Mätovú ganache vylejeme na koláčik a necháme aspon jeden deň stuhnúť.
- 11
Samozrejme sa okrem mätovej čokolády na polevu dá využiť aj obyčajná, ja osobne som zvolila mätovú príchuť, pretože koláčik som pripravovala oslávenkyni k narodeninám, ktorá obľubuje práve mätovú čokoládu. Dúfam, že Vám bude chutit ;)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/torta-after-eight-fotorecept/15...
Ta tvoja je ale krajsia :-).