Dezert s mätovou ganache

Autor receptu: kejtuska5

12
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V menšej mise zmiešame suché prísady
  2. V druhej mise zmixujeme maslo s cukrom a vajcom
  3. Znížime rýchlosť a postupne prisýpame suché prísady striedavo so smotanou tak, aby sme miešanie ukončili múkou
  4. Cesto bude pomerne mäkké, vypracujeme z neho bochník- môžeme si ruky poprášiť múkou, aby sa nám lepšie spracovávalo. Takto vytvarovaný bochník vložíme na 1 hodinu do chladničky
  5. Vymastíme si kruhovú formu priemeru cca 24 cm, vysypeme múkou a vychladený bochník roztlačíme na dno tortovej formy
  6. Dáme piecť na 200 stupňov cca 30 minút- kontrolujeme špáratkom. Ak sa cesto na špáratko nelepí, vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť
  7. Po vychladnutí na cesto rozotrieme keksíkové maslo / predáva sa vo väčších obchodných reťazcoch v sklenom pohári podobne ako nutela :) /
  8. Ná záver príprava mätovej ganache. Smotanu na šľahanie dáme nad plameň. Stiahneme tesne pod bodom varu a nalámeme do nej mätové čokoládky.
  9. Smotanu s čokoládkami necháme dôkladne roztopiť a poriadne premiešame
  10. Mätovú ganache vylejeme na koláčik a necháme aspon jeden deň stuhnúť.
  11. Samozrejme sa okrem mätovej čokolády na polevu dá využiť aj obyčajná, ja osobne som zvolila mätovú príchuť, pretože koláčik som pripravovala oslávenkyni k narodeninám, ktorá obľubuje práve mätovú čokoládu. Dúfam, že Vám bude chutit ;)