Dezert s mätovou ganache
Autor receptu: kejtuska5
12 porcií |
90 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup- V menšej mise zmiešame suché prísady
- V druhej mise zmixujeme maslo s cukrom a vajcom
- Znížime rýchlosť a postupne prisýpame suché prísady striedavo so smotanou tak, aby sme miešanie ukončili múkou
- Cesto bude pomerne mäkké, vypracujeme z neho bochník- môžeme si ruky poprášiť múkou, aby sa nám lepšie spracovávalo. Takto vytvarovaný bochník vložíme na 1 hodinu do chladničky
- Vymastíme si kruhovú formu priemeru cca 24 cm, vysypeme múkou a vychladený bochník roztlačíme na dno tortovej formy
- Dáme piecť na 200 stupňov cca 30 minút- kontrolujeme špáratkom. Ak sa cesto na špáratko nelepí, vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť
- Po vychladnutí na cesto rozotrieme keksíkové maslo / predáva sa vo väčších obchodných reťazcoch v sklenom pohári podobne ako nutela :) /
- Ná záver príprava mätovej ganache. Smotanu na šľahanie dáme nad plameň. Stiahneme tesne pod bodom varu a nalámeme do nej mätové čokoládky.
- Smotanu s čokoládkami necháme dôkladne roztopiť a poriadne premiešame
- Mätovú ganache vylejeme na koláčik a necháme aspon jeden deň stuhnúť.
- Samozrejme sa okrem mätovej čokolády na polevu dá využiť aj obyčajná, ja osobne som zvolila mätovú príchuť, pretože koláčik som pripravovala oslávenkyni k narodeninám, ktorá obľubuje práve mätovú čokoládu. Dúfam, že Vám bude chutit ;)
|