Dezert Florida

matavarecha - fotkamatavarecha, 8. marca 2011

Tento zákusok vymyslela moja svokruša podľa torty v cukrárni. Pekávame ho na rodinné oslavy. Je osviežujúci a je ho veľa ....

25 minút
na 180 °C

Suroviny

cesto:
3 ks
3 ks
350 g
2 dcl, vriace
300 g
1/2 balíčku
krém:
1 l
2
2 PL
3
250 g
150 g
ozdobenie:
2
2
2
  na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Cesto: 3 vajcia, 3 bielka, 350 g práškového cukru vymiešať a pridať 2 dcl vriaceho mlieka. Ak je to teplé nechať trošku vychladnúť a pridať 300 g polohrubej múky aj s ½ balíčka prášku do pečiva. Necháme upiecť asi 20-25 min na 180°C.

  2. 2

    Krém: 1 l mlieka, 2 zlaté klasy, 2PL hladkej múky, 3 žĺtka uvaríme na kašu. 25 dkg masla, 15 dkg práškového cukru vymiešame a pridáme do vychladnutej kaše.

  3. 3

    Na plát poukladáme odkvapkané marhule, na to krém a na krém 2 šľahačky, 2 vanilkové cukre vyšľaháme navrstvíme na plnku postrúhame čokoládou. A necháme v chladničke stuhnúť. Keď budem najbližšie piecť doložím fotopostup

Diskusia k receptu

bejda7
Krásny koláčik a zas mám chuť na sladké!!:)
marianne69
.....musi byt hriesne dobry,ale fakt ken na rodinne oslavy:-)))ale ukladam na najblizsiu rodinnu oslavu:-)(KK)
dorisa
Veru tak, hriešne dobrý zakusok, recept si ukladám, skusim upiect.
klaura
tiež si ho ukladám, vyzerá naozaj dobre a sviežo ...
bejaja
vypadá veľmi dobre... ale čo tie moje kilečká po takejto dobrotke...:)),isto ho pri nejakej najbližšej príležitosti vyskúšam, ukladám do KK.
evas13
Florida je fantastický zákusok a tento tvoj rozpis je veľmi dobrý Maťka a preto ho veru vyskúšam. Šľahačku použijem asi prevarenú a vychladenú, vydrží dlhšie a nepadne.
vybusna
florida je moj najoblubenejsi zakusok, maminka mi ho pecie na kazde narodeniny
moli
Do cesta idú 3 vajcia a ďalšie 3 belka???Vyzerá to úžasne!!!
aja1616
@Matavarecha , krásny a lákavý zákusok. Ešte som nerobila takéto cesto, do ktorého ide horúce mlieko, nemôže sa mi zraziť vaječná zmes?
verula
hm vyzera mnam dala by som si ..ukladam do kk
matavarecha
aja1616 mne sa nič nestalo s vajíčkami a aj píšem že ak je to moc teplé nechám vychladnúť. Ja si nechám zovrieť mlieko a kým nachystám ostatné veci tak take mlieko tam vlejem
marianne69
...myslim,ze v cukrarni bol tento zakusok ako tota krajana na trojuholniky....az teraz sa mi vybavil..krasny kolacik...
evanaaa
Aj mne sa takzapáčil, že som si ho Florida Neflorida ešte včera dala do KK. A že sa nepodobá, čo na tom.
evanaaa
Matavarecha, pozrela som si ten prvý link, že aký koláč tam bude a ukázal sa mi len profi Marienka44.....?
matavarecha
to som len chcela odpovedať Marienke 44 ja neviem ako tam píšete aby bolo niekoho meno. Koláč je v tom pralinka Florida rez
violetacamorova
poznám z cukrárne, mala som ho rada, predávali za socíku ako kúsok torty, vtedy boli lepšie zákusky v cukrárni myslím. Ak sa chuť toho tvojho podobá na ten z cukrárne tak sa teším, vďaka za rcp.
kata50
Aj ja ho robím a servírujem pri väčšom počte hostí ..."ku káve" Je V Y N I K A J Ú C I .
cica2
krásny zákusok, hneď by som si dala:)...kk
lyali
Krémový zákusok s marhuľami - tie marhule sú neočakávané. Krásna úvodná foto koláčika! KK :-)
mariaklara
Ak máš rada marhuľové, pozri si môj recept Tvarohový zák. s marhuľami.
heureka
Ovocné zákusky sú vzdy vynikajúce.
Vyzerá fantasticky!!Urcite upeciem.
henulka
robila som floridu podľa tohto receptu prvýkrát, ale mlieko tam podľa mňa nemá čo robiť, vôbec tam nepasuje, cestíčko bolo riedke, musela som pridať ešte múky, tým som si to aj s mliekom zkazila a výsledok bol tvrdšia hustá zbitá piškota.... samozrejme, že do dvoch dní bol plech prázdny, chutný je neskutočne, ále: najlepšie je do peny skoro vyšľahať si vajíčka s cukrom a postupne primiešavať múky s jedným celým PDP... vajíčok sa dá tiež kombinovať, aj 6, podľa veľkosti plechu poradila svokrička, ktorá tento zákusok robí už roky, bola prekvapená, že som dala mlieko, jej piškot recept (6vajíčok, 6 PL kryš. cukru, 6 PL polohr. múky, 1 PDP) a liať na plech sa má penové cestíčko, na druhýkrát mi už vyšla skoro tak dobrá ako jej ;)
astheart
@matavarecha : Je tam třeba před jméno udělat ten "zavináč" Píše se takto: Zmáčkneš "alt gr", podržíš to a klepneš "V". Jinak si myslím, že řezy budou skvělé a podle popisu na stránkách té cukrárny to vypadá stejně. Ukládám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia