Foto: jack
Našla som ho v jednej knihe, troška upravila a je fakt dobrý. Tak keď sa vám chce, môžete ho kľudne vyskúšať. Je nenáročný na Zobraziť celý popisNašla som ho v jednej knihe, troška upravila a je fakt dobrý. Tak keď sa vám chce, môžete ho kľudne vyskúšať. Je nenáročný na prípravu, tak ho zvládne každý.
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
220 g |
|
200 g (alebo tuk) |
|
400 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
2 pl |
|
2 dcl |
|
(jahody, marhule) |
|
Na vrch: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Žĺtky ,práškový cukor a zmäknutý tuk vymiešame do peny.
-
2
Preosiatu múku zmiešame s pr.do pečiva a soľou a po častiach pridáme do peny. Z bielkov si vyšľaháme sneh a pridáme ho k mase.
-
3
Všetko dobre zmiešame. Po troške prilievame mlieko, aby nebola hmota tuhá.
-
4
Polovicu cesta vylejeme na plech vyložený papierom. Plech s priemerom 30 x 23cm.
-
5
Do druhej polovičky dáme kakao a vylejeme ho na svetlé cesto.
-
6
Poukladáme naň odkvapkané ovocie a upečieme asi 45 min.na 180 stupňov. Každý nech si odsleduje zápalkou. Upečené necháme vychladnúť.
-
7
Poleva: Šľahačku si vyšľaháme s vanilkou a potom do nej zamiešame mascarpone. Potrieme vrch koláča a dáme do chladničky.
Ďakujem pekne,no zase trošku sladkého si môžme dovoliť.Kilo navyše,noačo? Vybeháme.Peknú nedeľu.
5*
Áno cesto je krehučké.Ďakujem.
Ďakujem za komentík.S jahodami je super.
Montík moja zlatá sestrička,mala som v pláne iné,veď vieš,ale na poslednú chvíľu som sa rozhodla pre tento.Ďakujem za komentár.
Milá @ Veronika ďakujem.Veruže stojí za hriech.
Ále,nič si z toho nerobte,niekedy kulhám aj ja.Hlavne v piatok po celom namáhavom pracovnom týždni.Aj nám mladším sa to veru stáva,a dosť často.Peknú nedeľu prajem.
Jasné,že sa zjedli.Nechcelo sa mi robiť kokosové guľky,tak nám padli za obeť takto.
Ďakujem pekne.Ja som tomu mascarpone so šľahačkou úplne podľahla.