Deň a noc trochu inak (fotorecept)
Autor receptu: jack
Našla som ho v jednej knihe, troška upravila a je fakt dobrý. Tak keď sa vám chce, môžete ho
kľudne vyskúšať. Je
nenáročný na prípravu, tak ho zvládne každý.
25 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky ,práškový cukor a zmäknutý tuk vymiešame do peny.
- Preosiatu múku zmiešame s pr.do pečiva a soľou a po častiach pridáme do peny. Z bielkov si vyšľaháme sneh a pridáme ho k mase.
- Všetko dobre zmiešame. Po troške prilievame mlieko, aby nebola hmota tuhá.
- Polovicu cesta vylejeme na plech vyložený papierom. Plech s priemerom 30 x 23cm.
- Do druhej polovičky dáme kakao a vylejeme ho na svetlé cesto.
- Poukladáme naň odkvapkané ovocie a upečieme asi 45 min.na 180 stupňov. Každý nech si odsleduje zápalkou. Upečené necháme vychladnúť.
- Poleva: Šľahačku si vyšľaháme s vanilkou a potom do nej zamiešame mascarpone. Potrieme vrch koláča a dáme do chladničky.