Deň a noc trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: jack

Našla som ho v jednej knihe, troška upravila a je fakt dobrý. Tak keď sa vám chce, môžete ho kľudne vyskúšať. Je nenáročný na prípravu, tak ho zvládne každý.

25 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky ,práškový cukor a zmäknutý tuk vymiešame do peny.
  2. Preosiatu múku zmiešame s pr.do pečiva a soľou a po častiach pridáme do peny. Z bielkov si vyšľaháme sneh a pridáme ho k mase.
  3. Všetko dobre zmiešame. Po troške prilievame mlieko, aby nebola hmota tuhá.
  4. Polovicu cesta vylejeme na plech vyložený papierom. Plech s priemerom 30 x 23cm.
  5. Do druhej polovičky dáme kakao a vylejeme ho na svetlé cesto.
  6. Poukladáme naň odkvapkané ovocie a upečieme asi 45 min.na 180 stupňov. Každý nech si odsleduje zápalkou. Upečené necháme vychladnúť.
  7. Poleva: Šľahačku si vyšľaháme s vanilkou a potom do nej zamiešame mascarpone. Potrieme vrch koláča a dáme do chladničky.