Foto: zabiatko66
Túto polievočku som varila prvý krát. Inšpirovala ma relácia varenie s Bičanom a tam to varili, tak som vyskúšala. A naozaj polievočka bola vynikajúca, Zobraziť celý popisTúto polievočku som varila prvý krát. Inšpirovala ma relácia varenie s Bičanom a tam to varili, tak som vyskúšala. A naozaj polievočka bola vynikajúca, chutila všetkým
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľku nakrájame na kocočky, udusíme na 1/4 masla do sklovita. Pridáme 1 čl červenej papriky, zľahka premiešame, aby nám nezhorela a nezhorkla, potom pridáme rozmrvenú bryndzu, zemiaky nakrájané na kocočky a premiešame. Zalejeme horúcou vodou (1l, až 1,5l). Varíme až kým nám zemiaky nezmäknú. Počas varenia viac krát premiešame. Ochutíme troškou soli a čiernym korením. Pridáme polovičku nakrájanej pažítky. Keď sú zemiaky mäkké polievku odstavíme a celú rozmixujeme do hladka.
- 2
Pažítkové halušky príprava: Hl. múka, maslo, vajce, voda, pažítka - pripravíme si vláčne cesto a do vriacej osolenej vody hádžeme halušky. Varíme 5-10 min. Hotové halušky precedíme a opláchneme studenou vodu. Pridáme do polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
polievka ti môže nechutiť..ale nevyjadruj sa o jedle-že je hnusné..bud trochu vdačná-že ho máš..!!..a nehladuješ..
ak sa ti podarí riedky demiát bez chuti, potom si dosť slabá kuchárka, sorry... nabudúce stačí menej vody, viac zemiakov a nešetriť na bryndzi... ja varím demikát že mi v ňom stojí lyžička a tiež nedávam smotanu... bryndzu ale dávam ku koncu varenia.