Demikát
Autor receptu: zabiatko66
Túto polievočku som varila prvý krát. Inšpirovala ma relácia varenie s Bičanom a tam to varili, tak som vyskúšala. A naozaj polievočka bola vynikajúca, chutila všetkým
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľku nakrájame na kocočky, udusíme na 1/4 masla do sklovita.
Pridáme 1 čl červenej papriky, zľahka premiešame, aby nám nezhorela a nezhorkla, potom pridáme rozmrvenú bryndzu, zemiaky nakrájané na kocočky a premiešame.
Zalejeme horúcou vodou (1l, až 1,5l). Varíme až kým nám zemiaky nezmäknú. Počas varenia viac krát premiešame. Ochutíme troškou soli a čiernym korením. Pridáme polovičku nakrájanej pažítky. Keď sú zemiaky mäkké polievku odstavíme a celú rozmixujeme do hladka.
- Pažítkové halušky
príprava:
Hl. múka, maslo, vajce, voda, pažítka - pripravíme si vláčne cesto a do vriacej osolenej vody hádžeme halušky. Varíme 5-10 min. Hotové halušky precedíme a opláchneme studenou vodu. Pridáme do polievky.