Dedkova papuča (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Chlebová torta vhodná pre dedka ale aj babku k narodeninám
Postup
- Chlieb je vhodné nechať jeden deň odstáť, lepšie sa vykrajuje. Najprv nahrojíme šľapu papuče do polovice hĺbky a po celom okraji, celú šľapu odkrojíme a celý plát odložíme do sáčku, ďalej vykrojíme tunel špičky papuče a striedku vyberieme, tiež odložíme, nakoniec vydlabeme striedku zo šľapy.
- Cibuľu nakrájame na malé kocky, osolíme, pridáme postrúhané varené zemiaky, vajíčka a salámu, premiešame
- majolku zmiešame so smotanou, ochutíme horčicou, soľou, korením a zalejeme postrúhané suroviny, premiešame
- pridáme hrášok, tento šalát si možeme pripraviť a deň vopred, odložíme do chladničky
- pripravený korpus na papuču vystelieme šunkou aj špičku
- odloženú striedku zo špičku prekrojíme na plátky a natrieme nátierkovým maslom alebo nátierkou podľa chuti poskladáme a vložíme do špičky
- vydlabanú šľapu naplníme šalátom, ozdobíme salámovými košíčkami (koliesko salámy narežeme a stočíme) do košíčkov vkladáme olivy a cherry paradajky
- zvyšnú nátierku vložíme do striekačky na krém a okraje papuče ozdobíme krémom
- vytvoríme číslo výročia alebo nápis,
- odložený plát zo šľapy nakrájame na kocky, potrieme zvyšným šalátom, napichneme polovice cherry paradajok, alebo olivy a jednohubkami dozdobíme okolie papuče na tácke
- Servírovanie: špičku papuče nakrájame na plátky a podávame k šľape so šalátom