Dedkova papuča (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Chlebová torta vhodná pre dedka ale aj babku k narodeninám

60 minút
príprava

Postup

  1. Chlieb je vhodné nechať jeden deň odstáť, lepšie sa vykrajuje. Najprv nahrojíme šľapu papuče do polovice hĺbky a po celom okraji, celú šľapu odkrojíme a celý plát odložíme do sáčku, ďalej vykrojíme tunel špičky papuče a striedku vyberieme, tiež odložíme, nakoniec vydlabeme striedku zo šľapy.
  2. Cibuľu nakrájame na malé kocky, osolíme, pridáme postrúhané varené zemiaky, vajíčka a salámu, premiešame
  3. majolku zmiešame so smotanou, ochutíme horčicou, soľou, korením a zalejeme postrúhané suroviny, premiešame
  4. pridáme hrášok, tento šalát si možeme pripraviť a deň vopred, odložíme do chladničky
  5. pripravený korpus na papuču vystelieme šunkou aj špičku
  6. odloženú striedku zo špičku prekrojíme na plátky a natrieme nátierkovým maslom alebo nátierkou podľa chuti poskladáme a vložíme do špičky
  7. vydlabanú šľapu naplníme šalátom, ozdobíme salámovými košíčkami (koliesko salámy narežeme a stočíme) do košíčkov vkladáme olivy a cherry paradajky
  8. zvyšnú nátierku vložíme do striekačky na krém a okraje papuče ozdobíme krémom
  9. vytvoríme číslo výročia alebo nápis,
  10. odložený plát zo šľapy nakrájame na kocky, potrieme zvyšným šalátom, napichneme polovice cherry paradajok, alebo olivy a jednohubkami dozdobíme okolie papuče na tácke
  11. Servírovanie: špičku papuče nakrájame na plátky a podávame k šľape so šalátom