Dáta masala

Autor receptu: daniella9

Raz som sem už dávala recept na Masala čai, teraz ide o totožný čaj, len s tým rozdielom, že som si čajové korenie pripravila doma:-) Tu sú moje dojmy....

30 minút
príprava

Postup

  1. Korenia si namelieme a zmiešame do hromady. Jednotlivý pomer korení je vyrovnaný. Ja som dávala po dve čajové lyžičky z každej ingrediencie, z badiánu som dala dve hviezdičky - pomelú sa celé hviezdičky, a cca. 20 toboliek karadmomu - tobolky sa rozrežú a použije sa ich obsah. Pokiaľ ide o biele korenie, zistila som, že dve čajové lyžičky sú trochu priveľa, takže ho treba dať menej cca. 1 1/2 čl. Ked bol čaj ešte horúci, bolo priveľmi silné, ale ked vychladol jeho ostrosť ustúpila:-) 1 čl = zarovnaná, nie kopcovitá Ked som si moje korenie porovnala s tým kupovaným, tak bolo tmavšie a nie také jemné a pripravený čajík oveľa ostrejší.
  2. Do hrnca s vodou pridáme cukor a necháme variť. Ked voda začne vrieť, prisypeme korenie a čaj. Minútu varíme. Potom prilejeme mlieko a ešte chvíľku varíme. Odstavíme z ohňa, podľa potreby docukríme. HoTovo, príjemné čajíkovanie:-)