Ďaľšia torta s ružami (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Mali sme dalsiu rodinnu oslavu a bolo treba zase upiect nejaku tortu. Na internete som videla tortu s ruzami trochu inak ozdobenu ako tradicne. Ruze boli roznej velkosti a boli ulozene do stratena. Mne sa to podarilo takto.

20-30
porcií
35 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto som urobila tradicne slahane. Bielka som mixerom vyslahala do tuha. Potom som postupne po lyziciach zaslahala najprv cukor a neskor zltka.
  2. Muky som rozmiesala s kakaom a nasypala som ich cez sitko na rozslahane zltka.
  3. Varechou som vsetko pomaly premiesala. Cesto som slahala na 2krat, preto som to aj tak pisala v zozname surovin. Cesto som piekla v plechu rozmeru 25/38cm vo vyhriatej rure 180C 15 minut.
  4. Dva platy upeceneho cesta som rozdelila na 1/3 a 2/3. Dvojtretinovu cast cesta som dala na vrch a spodok kolaca a do prostriedku som spojila 2 jednotretinove casti cesta.
  5. Na plnku som najprv vyslahala maslo. Do masla som postupne zaslahala Philadelphiu syr a kondenzovane mlieko. Na koniec som do plnky za staleho slahania priliala citronovu stavu. Mnozstvo citronovej stavy zalezi od toho aky kyselkavy chcete mat krem. Z kremu som si odobrala asi polovicu a zamiesala som do neho na drobno posekane orechy.
  6. Spodnu cast cesta som potrela kremom s orechami a poukladala som nan po dlzke rozkrojene banany .
  7. Banany som vtlacila do plnky a plnkou som ich este prikryla.
  8. Prilozila som strednu cast torty z dvoch jednotretinovych casti cesta.
  9. Na cesto som rozotrela krem s orechami. Na krem som poukladala banany pokrajane na kolieska a na banany som rozotrela zvysny orechovy krem.
  10. Vrch torty som potrela kremom bez orechov. Krem na ozdobovanie som si dala najprv do igelitoveho vrecka. Je dobre, ked je vrecko pevnejsie. Vrecko som si dala do vyssej odmerky. Takto mam volne obidve ruky a krem sa mi da dat lahsie do vrecka.
  11. Spodny roh vrecka som odstrihla noznicami.
  12. Krem s vreckom som vlozila do vrecka na ozdobovanie. Je to vyhoda mat krem takto v osobitnom vrecku. Ked chcete vymienat ozdobny nastavec, lahko sa to da vybrat.
  13. Na vrch torty som si najprv okruhlou formicku naznacila kde chcem dat ruzicky. Potom som ich nastriekala ozdobnym nastavcom. Boky torty som este potrela slahackou. Biela slahacka isla ku jemne zltemu tvarohovemu kremu a aj chutovo sa s nim zladila.