Cviklový tanier s medom

Autor receptu: martinis

Kolieska surovej cvikly preliate dressingom z horčice, olivového oleja a medu s bielymi fazuľami a orechmi - vhodné ako predjedlo či večera :)

1
porcia
10 minút
príprava

Postup

  1. Takýto tanier môžte pripraviť ako chuťovku pred nedeľným obedom, ale dobre poslúži aj ako večera s viaczrnnou bagetkou. Jemná chuť cvikly sa dopĺňa s medom a orechy s fazuľou vytvárajú jedinečný koncert chutí :-)
  2. Základom je veľká červená repa. Očistíme ju, nakrájame na tenké kolieska rozložíme na väčší tanier tak, ako môžte vidieť na obrázku. Osolíme, okoreníme čiernym korením.
  3. Strúčik cesnaku očistíme, pretlačíme do misky a zalejem dvoma lyžicami olivového oleja, polovicou lyžice medu a rovnakým množstvom sladkej kremžskej horčice. Osolíme, dochutíme mletým čiernym korením a vymiešame. Tento dressing milujem, je dokonalý :)
  4. Nasekané orechy a pol konzervy bielych fazúľ (alebo adekvátne množstvo uvarenej) primiešame do dressingu.
  5. Na cviklu voľne rozhodíme zopár lístkov talianskeho šalátu a zalejeme dressingom. Môžte zjesť sami alebo ponúknuť rodine, prekvapenie je zaručené :P