Cviklový šalát s údeným pstruhom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Surovú cviklu osolíme a okoreníme,
polejeme olivovým olejom, zabalíme
do alobalu a dáme piecť pri teplote
180 °C – 40 minút.
- Po upečení ju očistíme a nakrájame
na mesiačiky. Šalotku očistíme, nakrájame
na rezančeky, pridáme k cvikle,
pridáme olivový olej, balzamikový
ocot, podľa chuti osolíme a okoreníme.
- Z chleba spravíme krutóny, ktoré
opečieme na panvici s olivovým olejom.
Ochutenú cviklu dáme na tanier,
rozložíme ju po dĺžke, na ňu natrháme
údeného pstruha a pridáme krutóny.
Vrch posypeme vlašskými orechmi
a kôprom.
|