Cviklový šalát s údeným pstruhom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Surovú cviklu osolíme a okoreníme, polejeme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a dáme piecť pri teplote 180 °C – 40 minút.
  2. Po upečení ju očistíme a nakrájame na mesiačiky. Šalotku očistíme, nakrájame na rezančeky, pridáme k cvikle, pridáme olivový olej, balzamikový ocot, podľa chuti osolíme a okoreníme.
  3. Z chleba spravíme krutóny, ktoré opečieme na panvici s olivovým olejom. Ochutenú cviklu dáme na tanier, rozložíme ju po dĺžke, na ňu natrháme údeného pstruha a pridáme krutóny. Vrch posypeme vlašskými orechmi a kôprom.