Cviklový šalát

jozka - bez fotkyjozka, 25. júla 2011

Milujem tento šalát je zdravy a velmi dobry .

20 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 ks
1 ks
1 kelimok -malý
nálev:




Postup

  1. 1

    Surovu cvikľu a jabká nastruhaj nahrubo ,cibuľu nakrájaj najemno , chren pridávaj opatrne podľa chuti . Lebo ked sa to trochu odleži aby to nebolo velmi pikanté záleži kto má ako rád pikantné .Uvar nálev a zalej suroviny premiešaj ja to aj precedim no nemusi sa . Odlož do zaváracich fliaš a zatvor daj do chladničky kde vydrži aj tyždeň. Z tohto množstva vyjdu dve fľaše . Hodi sa k masku pečenému ,grilovanému . Salát sa nesterilizuje môže sa jesť hned alebo nechať odležať .

Diskusia k receptu

dorisa
Zaujímavé, yskúšam. Cviklu mám, chren kupim.
hanach
cvikla mi dorastá na pekné bulvičk a chren v záhradke mám. Díky urobím.
hanach
cvikla mi dorastá na pekné bulvičky a chren v záhradke mám. Díky urobím.
modrykamen
Pridať sterilizovaný chren je tiež riešenie, ale cibuľa a jablká mi akosi nepasujú (chutnal som to u známych, stratila sa cviklová chuť).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia