Cupcakes s mascarpone a jahodami

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. júna 2014
Cupcakes s mascarpone a jahodami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ju predurčujú v sladkej kuchyni na úlohu kráľovnej ovocia. Veď stačí z jahody spraviť „čerešničku na torte“ Zobraziť celý popisNádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ju predurčujú v sladkej kuchyni na úlohu kráľovnej ovocia. Veď stačí z jahody spraviť „čerešničku na torte“ a aj obyčajný koláčik sa premení na noblesný dezert.

12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

5 ks
100 g
200 g
50 ml
200 g
1 bal
200 g
200 ml
100 g
300 g
100 g




Postup

  1. 1

    Maslo vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme žĺtky a mlieko. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a zvyšok práškového cukru. Múku premiešame s kypriacim práškom a jemne vmiešame do cesta. Cesto nadávkujeme do formičiek na mafiny a pečieme na 150 °C asi 20 minút.

  2. 2

    Mascarpone, šľahačku a cukor vyšľaháme spolu na jemný krém. Nakrájané jahody (200 g) a kryštálový cukor uvaríme. Horúce rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko, aby sme zmes zbavili zrniek. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Koláčiky rozkrojíme, naplníme krémom a jahodami, nakoniec dozdobíme jahodovou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia