Cupcakes s mascarpone a jahodami
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 15. júna 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Nádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ju predurčujú v sladkej kuchyni na úlohu kráľovnej ovocia. Veď stačí z jahody spraviť „čerešničku na torte“ Zobraziť celý popisNádherná farba, nežná vôňa a zaujímavý tvar ju predurčujú v sladkej kuchyni na úlohu kráľovnej ovocia. Veď stačí z jahody spraviť „čerešničku na torte“ a aj obyčajný koláčik sa premení na noblesný dezert.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Maslo vymiešame s polovicou práškového cukru, pridáme žĺtky a mlieko. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a zvyšok práškového cukru. Múku premiešame s kypriacim práškom a jemne vmiešame do cesta. Cesto nadávkujeme do formičiek na mafiny a pečieme na 150 °C asi 20 minút.
- 2
Mascarpone, šľahačku a cukor vyšľaháme spolu na jemný krém. Nakrájané jahody (200 g) a kryštálový cukor uvaríme. Horúce rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko, aby sme zmes zbavili zrniek. Necháme vychladnúť.
- 3
Koláčiky rozkrojíme, naplníme krémom a jahodami, nakoniec dozdobíme jahodovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu