Cukina na karamele

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 6. júla 2014

Výmenným obchodom so susedou som dostala velikánsku cukinu, dnes som jej časť pripravila na večeru týmto spôsobom

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
2 PL
1 PL
3 dl
2 PL nemusia byť
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú a pokrájanú cibuľu pražíme do sklovita na oleji, pridáme cukor a na slabom ohni necháme za stáleho miešania skaramelizovať,keď je už svetlohnedý, zalejeme mäsovým vývarom. Ja som dala mäsovú polievku z obeda.

    Cukina na karamele - obrázok 1
  2. 2

    vo vývare necháme miešaním úplne rozpustiť karamel a prisypeme očistenú a nahrubo nastrúhanú cukinu

    Cukina na karamele - obrázok 2
  3. 3

    Ak nemáte solený vývar, teraz môžete posoliť a pridať aj muškátový orech podľa chuti. Pridala som premyté hrozienka. Ony perfektne napučia a keď budete jesť toto jedlo zastudena, príjemne vás ich chuť prekvapí;-) Nechala som variť asi 10 minút.

    Cukina na karamele - obrázok 3
  4. 4

    Dochutila som limetkovou šťavou

    Cukina na karamele - obrázok 4
  5. 5

    a nakoniec som priliala sladkú šľahačkovú smotanu, dobre som premiešala, nechala prejsť varom a odstavila. Kto nemá rád kúsky zeleniny, môže ešte celé premixovať ponorným mixérom.

    Cukina na karamele - obrázok 5
  6. 6

    Podávala som toto lahodné jedlo vo vydlabanej miske z cukiny, s kúskom pečenej krkovičky a poliate tekvicovým olejom. Výborné ako teplé aj ako studené jedlo, s mäsom, či bez mäsa :-) ako dezert sme dnes mali koláčiky s čerstvými višňami v lístkovom ceste. Namiesto strúhanky som cesto posypala vanilkovým pudingovým práškom pomiešaným s práškovým cukrom, puding nasal šťavu z višní celkom dobre.

    Cukina na karamele - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
U nás sa tiež už začala cuketová sezóna, Tvoj recept sa mi páči, ja by som cuketku pokrájala na kocky a s tým mäsom to bude paráda. Ukladám do kk a onedlho pripravím!
originálne podávanie, zasa výborná prezentácia, pekná fotka - to je presne to, čo ľudí pritiahne si recept otvoriť :-)
spokojne by som to bez mäsa, ja viem, že máš nedobrú skúsenosť, podávala v šálke alebo do skla po malej úprave ako zucchini cappuccino :-)