Foto: margaretka28
Cukety sa tento rok urodilo neúrekom, tak pomaly vymýšľam čo z nej. Dnes som upiekla tento výborný koláč, ktorý určite zachutí aj zarytým odporcom Zobraziť celý popisCukety sa tento rok urodilo neúrekom, tak pomaly vymýšľam čo z nej. Dnes som upiekla tento výborný koláč, ktorý určite zachutí aj zarytým odporcom tejto zdravej zeleniny:-)
Suroviny
4 kusy |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1 dl |
|
200 g |
|
1 kus |
|
Plnka: | |
1500 g |
|
2 PL |
|
1 kus |
|
1 dl |
|
1 kus |
|
Mrvenička: | |
100 g |
|
4 PL |
|
5 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
hrnček = 250 ml
Cuketu očistíme a nastrúhame, dáme do hrnca a na slabom plameni udusíme. Dá sa použiť aj biela tekvica. -
2
Pripravíme si väčší plech, potrieme ho maslom a posypeme múkou. Celé vajcia šľaháme s cukrom do peny. Ked máme cuketu udusenú, ochutíme ju medom a dobre premiešame.
-
3
Potom pridáme vanilkový cukor, šťavu z jedného citrona a rum, dobre premiešame, plnka má výbornú chuť, cuketa naberie na seba chuť, ktorú jej dáme, v tomto prípade, je to med, citron a rum.
-
4
Ked máme vyšľahané vajcia s cukrom, pridáme olej, biely jogurt a múku s práškom do pečiva.
-
5
Cesto dobre premiešame a vylejeme na pripravený plech.
-
6
Na cesto navrstvíme pripravenú plnku s cukety.
-
7
Z masla, cukru, hrubej múky a vločiek urobíme mrveničku.
-
8
Navrstvíme ju na plnku a koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme. Presný čas neviem, ale stačí sledovať okraj koláča, ked sa oddeľuje od okraja plechu, tak je hotový:-) Dobrú chuť !!
Diskusia k receptu