Foto: katarina22
Doma sa mi nahromadila cuketa a keď už som nevedela, čo s ňou, natrafila som na jeden recept na cuketový džem zo žltej cukety, Zobraziť celý popisDoma sa mi nahromadila cuketa a keď už som nevedela, čo s ňou, natrafila som na jeden recept na cuketový džem zo žltej cukety, tak som si povedala, prečo by to nešlo aj so zelenou. Recept som si upravila podľa seba a pridala zázvor. Výsledok? Lepší džem som nikdy nejedla :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cukety som si ošúpala a nakrájala na kocky. Zasypala som ich cukrom, zaliala šťavou z 2 väčších citrónov a nechala dusiť.
-
2
Cuketu nepodlievam, pretože sama má v sebe veľa vody, takže pustí dostatok štavy.
-
3
Keď bola cuketka do mäkka uvarená, tesne pred jej odstavením zo sporáka som do nej pridala zázvor - kúsok o priemere asi 2 cm a dlhý 4 cm, som si nakrájala na kocky a hodila k cukete. Zmes som nechala chvíľu chladnúť a rozmixovala som ju v mixéri. Džem som sterilizovala po dobu 5 minút od začiatku varu. Vyšli mi na skúšku 3 fľašky tohto výborného džemu, ktorý si určite pripravím vo väčšom množstve a pripravím sa tak na vianočné pečenie .
Tiez by som skusila z hokaida, je chutovo vyraznejsia, ale ako inspiracia fajn :))))))))))))
Foto jen zbytek v mističce, jinak mam tri sklenicky. Ochutnala návštěva a už dnes vaří také. Moc hezky a jak říkám variabilní recept.
Veľmi sa teším, že recept sa Vám páči. :)