Cuketový džem s citrónom a zázvorom
Autor receptu: katarina22
Doma sa mi nahromadila cuketa a keď už som nevedela, čo s ňou, natrafila som na
jeden recept na cuketový džem
zo žltej cukety, tak som si povedala, prečo by to nešlo aj so zelenou. Recept som si
upravila podľa seba a pridala
zázvor. Výsledok? Lepší džem som nikdy nejedla :)
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Cukety som si ošúpala a nakrájala na kocky. Zasypala som ich cukrom, zaliala šťavou z 2 väčších citrónov a nechala dusiť.
- Cuketu nepodlievam, pretože sama má v sebe veľa vody, takže pustí dostatok štavy.
- Keď bola cuketka do mäkka uvarená, tesne pred jej odstavením zo sporáka som do nej pridala zázvor - kúsok o priemere asi 2 cm a dlhý 4 cm, som si nakrájala na kocky a hodila k cukete. Zmes som nechala chvíľu chladnúť a rozmixovala som ju v mixéri. Džem som sterilizovala po dobu 5 minút od začiatku varu. Vyšli mi na skúšku 3 fľašky tohto výborného džemu, ktorý si určite pripravím vo väčšom množstve a pripravím sa tak na vianočné pečenie .