Cuketovo-paradajkové čatní

Autor receptu: paploska

Chutná, rýchla a ľahká príloha k mäsu, alebo len tak s pečivom na letnú večeru. Odporúčam vyskúšať, môj manžel si niekedy nevedel predstaviť jedlo bez mäsa. Ale časy sa menia a toto naozaj zbožňuje :-).

3
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny. Cukety kupujem len mladé, čo najmenšie, tie sú najchutnejšie.
  2. Cukety nakrájame na tenké kolieska, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme obľúbenú zmes byliniek. Ja používam Alnaturu z DM. Pridáme pretlačený cesnak a premiešame. Ak máme čas cuketu necháme asi hod. odležať v chladničke. Zvyčajne však čas nemám a tak to pripravujem bez "odležania".
  3. Paradajky zalejeme vriacou vodou, po 3 min. olúpeme a pokrájame.
  4. Na panvici pražíme na mesiačiky pokrájanú cibuľu, po 3 minútach pridáme cuketu. V tejto fáze to robievam na dvoch panviciach, aby sa cuketa pekne "opiekla". Pražíme kým cuketa nezíska "grilovaný" vzhľad. Táto fáza je dôležitá, cuketa by mala byť mierne chrumkavá.
  5. V závere pridáme paradajky a dusíme kým sa nerozpadnú. Osolíme a dochutíme obľúbeným korením. Podľa chuti pridáme olivový olej.
  6. Bagety pokvapkáme olivovým olejom, cesnakom a grilujeme. Podávame s cuketou alebo steakom. Dobrú chuť.