Cuketové rezance s morčacími guľkami a omáčkou s baklažánom

dorenika - fotkadorenika, 30. marca 2014
Cuketové rezance s morčacími guľkami a omáčkou s baklažánom
Foto: dorenika

Guliek si môžete narobiť do zásoby a slíže máte hotové za minútu,takže ideálnz recept pre tých čo nestíhajú.

5
porcií
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
na omáčku:
500 g (mleté)
1 ks bio
4 PL
1 ks strúhaná
2 ks
1 a 1/2 ks
2 plechovky




Postup

  1. 1

    Z tohto množstva mi vyšlo 11 guľiek.V miske si zmiešame mäso,mandle,vajco,mrkvu,chilli,cayanske a sol s korením.Vytvarujeme guľky. V hrnci si osmažíme cibulu na drobno nakrájanú,pridáme baklažán na kocky nakrájaný a po 3min pridáme rajčiny a šálku vody.Ochutíme bazalkou,solou a korením.

  2. 2

    Jemne vhodíme guľky tak aby boli pod hladinou,na slabom ohni varíme dokial sa prebytočná voda neodparí a nezostane hustá omáčka.

  3. 3

    Cuketu ošúpeme a umyjeme.Strúhatkom na zemiaky našúpeme na slíže a podávame s omačkou a mäsom.

Diskusia k receptu

tiginko
veľmi pekne si navarila @dorenika. Chcela by som len upozorniť po mojej skúsenosti, že treba najprv ochutnať mandľovú múku, či nie je nasládla, ja som veru mala a pokazila som ňou slané bezlepkové žemle. Vraj niektoré sú sladké a niektoré nie. Odvtedy ju radšej využívam na sladké recepty a na slané skôr cícerovú múku.
kukulienka71
Pekný recept,krásna fotka,dobré suroviny! Mne v mäsových guľkách nesmie chýbať cesnak:-) to strúhatko na zemiaky si myslela šúpatko,ktorým sa čistia zemiaky,nie?alebo strúhatko,na ktorom sa strúhajú šalátové uhorky? 5*,KK
marianne
tak to je velmi pekny recept,si to nakombinovala skvelo,co je ale u teba pravidlom... no sikovnica:-)
jujoska
struhatko na zemiaky (dorenika)=supatko (kukulienka)=skrabka na zeleninu (podla mna) :D napr:

jujoska
skoro by som v zapale boja zabudla pochvalit recept, paci sa aj mne
kukulienka71
@dorenika ,cuketové rezance som chcela najprv trocha napariť,lebo surové som ešte nejedla..ochutnala som ich predtým a nemajú chybu!ani ich netreba soliť,omáčka ich ochutí dostatočne:-) aj ked som improvizovala(mala som kuracinu,menej steril.rajčín,dala som do guliek aj ľanové semienka a strúhaný syr a namiesto mandľovej múky mleté ovsené vločky)viac-menej sa to tvojemu jedlu podobá,bazalka urobí výbornú chuť,vrele tvoj rcept odporúčam!
safran
@dorenika cuketové tagliatelle výborný nápad! aj k nohým iným receptom, skúsim vyhútať nejaké nemäsové guľky :-) inšpirovala si ma




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia