Cuketové podkovičky - príloha (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia sa opekaným cesnakom.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny, ktorých je minimum vzhľadom na to, že sa jedná o prílohu k hlavnému jedlu.
- Cuketu olúpeme prepolíme a vyberieme jadrovník. Nakrájame ju na podkovičky cca 1 cm hrubé. Cesnak očistíme a pokrájame na plátky.
- Cuketu vyprážame v dostatočnom množstve horúceho oleja do ružova, ako hranolky.
- Vyberieme sitkom, na servítke necháme odtiecť prebytočný olej. Na malom množstve oleja si opečieme cesnak, ktorý vyberieme deravou lyžicou a zbavíme ho tuku.
- Pred podávaním osolíme a posypeme opečeným cesnakom. Podávame ako prílohu, alebo len-tak s tatarkou, kečupom ako komu chutí.
RADA NAVYŠE: pred vyprážaním doporučujem obaliť v múke, budú chrumkavejšie! Ja som tak urobila až poslednú várku.