Cuketová bábovka
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 17. marca 2014

Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Bábovka: | |
| 3 ks |
|
| 250 ml |
|
| 360 g |
|
| 300 g |
|
| 3 ks |
|
| 3 g |
|
| 10 g |
|
| 5 g |
|
| 5 g |
|
| 6 g |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| Na polevu: | |
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| 30 g |
|
Postup
-
1
Cukety nastrúhame nahrubo na strúhadle, jemne posypeme troškou soli a necháme odstáť 15 minút. Všetku vodu, ktorú cukety pustili, vyžmýkame. Vajíčka, cukor a vanilkovú esenciu vyšľaháme na penu a po troške pridávame olivový olej a šľaháme.
- 2
Zmiešame spolu múku, škoricu, sódu a kypriaci prášok a oriešky. Pridáme polovicu zo suchej zmesi do vajcovej a premiešame, potom pridáme cukety a celé opakujeme, kým sa všetky zmesi nespoja do jednej. Dobre premiešanú hmotu vlejeme do vymastenej a múkou (polohrubou) vysypanej bábovkovej formy a pečieme na 170 °C presne 45 minút.
- 3
Po upečení bábovku vytiahneme z formy a necháme chladiť v chladničke približne hodinu. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a zmiešame s olejom. Čokoládou polejeme bábovku a posypeme rozdrvenými tekvicovými semienkami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu