Cuketová bábovka
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 17. marca 2014
Foto: Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Bábovka: | |
3 ks |
|
250 ml |
|
360 g |
|
300 g |
|
3 ks |
|
3 g |
|
10 g |
|
5 g |
|
5 g |
|
6 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
Na polevu: | |
100 g |
|
30 g |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Cukety nastrúhame nahrubo na strúhadle, jemne posypeme troškou soli a necháme odstáť 15 minút. Všetku vodu, ktorú cukety pustili, vyžmýkame. Vajíčka, cukor a vanilkovú esenciu vyšľaháme na penu a po troške pridávame olivový olej a šľaháme.
- 2
Zmiešame spolu múku, škoricu, sódu a kypriaci prášok a oriešky. Pridáme polovicu zo suchej zmesi do vajcovej a premiešame, potom pridáme cukety a celé opakujeme, kým sa všetky zmesi nespoja do jednej. Dobre premiešanú hmotu vlejeme do vymastenej a múkou (polohrubou) vysypanej bábovkovej formy a pečieme na 170 °C presne 45 minút.
- 3
Po upečení bábovku vytiahneme z formy a necháme chladiť v chladničke približne hodinu. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a zmiešame s olejom. Čokoládou polejeme bábovku a posypeme rozdrvenými tekvicovými semienkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu