Cuketová bábovka

Yasen Petkov
šéfcukrár hotela Kempinski River Park v Bratislave, 17. marca 2014
Cuketová bábovka
Foto: Robert Hüttner
170
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Bábovka:
3 ks
250 ml
360 g
300 g
3 ks
3 g
10 g
5 g
5 g
6 g
50 g
50 g
Na polevu:
100 g
30 g
30 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukety nastrúhame nahrubo na strúhadle, jemne posypeme troškou soli a necháme odstáť 15 minút. Všetku vodu, ktorú cukety pustili, vyžmýkame. Vajíčka, cukor a vanilkovú esenciu vyšľaháme na penu a po troške pridávame olivový olej a šľaháme.

  2. 2

    Zmiešame spolu múku, škoricu, sódu a kypriaci prášok a oriešky. Pridáme polovicu zo suchej zmesi do vajcovej a premiešame, potom pridáme cukety a celé opakujeme, kým sa všetky zmesi nespoja do jednej. Dobre premiešanú hmotu vlejeme do vymastenej a múkou (polohrubou) vysypanej bábovkovej formy a pečieme na 170 °C presne 45 minút.

  3. 3

    Po upečení bábovku vytiahneme z formy a necháme chladiť v chladničke približne hodinu. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a zmiešame s olejom. Čokoládou polejeme bábovku a posypeme rozdrvenými tekvicovými semienkami.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: