Cuketová bábovka
Autor receptu: redakcia
170 porcií |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Cukety nastrúhame nahrubo na strúhadle, jemne posypeme troškou soli a necháme odstáť 15 minút. Všetku vodu, ktorú cukety pustili, vyžmýkame. Vajíčka, cukor a vanilkovú esenciu vyšľaháme na penu a po troške pridávame olivový olej a šľaháme.
- Zmiešame spolu múku, škoricu, sódu a kypriaci prášok a oriešky. Pridáme polovicu zo suchej zmesi do vajcovej a premiešame, potom pridáme cukety a celé opakujeme, kým sa všetky zmesi nespoja do jednej. Dobre premiešanú hmotu vlejeme do vymastenej a múkou (polohrubou) vysypanej bábovkovej formy a pečieme na 170 °C presne 45 minút.
- Po upečení bábovku vytiahneme z formy a necháme chladiť v chladničke približne hodinu. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a zmiešame s olejom. Čokoládou polejeme bábovku a posypeme rozdrvenými tekvicovými semienkami.
|