Cuketová bábovka

Autor receptu: redakcia

170
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cukety nastrúhame nahrubo na strúhadle, jemne posypeme troškou soli a necháme odstáť 15 minút. Všetku vodu, ktorú cukety pustili, vyžmýkame. Vajíčka, cukor a vanilkovú esenciu vyšľaháme na penu a po troške pridávame olivový olej a šľaháme.
  2. Zmiešame spolu múku, škoricu, sódu a kypriaci prášok a oriešky. Pridáme polovicu zo suchej zmesi do vajcovej a premiešame, potom pridáme cukety a celé opakujeme, kým sa všetky zmesi nespoja do jednej. Dobre premiešanú hmotu vlejeme do vymastenej a múkou (polohrubou) vysypanej bábovkovej formy a pečieme na 170 °C presne 45 minút.
  3. Po upečení bábovku vytiahneme z formy a necháme chladiť v chladničke približne hodinu. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu a zmiešame s olejom. Čokoládou polejeme bábovku a posypeme rozdrvenými tekvicovými semienkami.