Cuketa a la minipizza (fotorecept)
Autor receptu: boise
Príjemná obmena spracovania cukety :)
30 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme omáčku. Do malého hrnca dáme lyžicu oleja a cesnak si pokrájame na drobno.
- Na horúcom olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme paradajky z konzervy, lyžičku oregana. Ak máme len sušenú bazalku, pridáme lyžičku spolu s oreganom, prihodíme bobkový list, čerstvo mleté čierne korenie a necháme asi 20 minút povariť. Ak máme čerstvú bazalku, pridávame ju až po odstavení omáčky z ohňa. Najlepšie je na drobno posekaná a je vhodné dať jej tam aspoň jednu polievkovú lyžicu.
- Kým sa omáčka varí, cuketu pokrájame na cca 0,5cm krúžky. Je vhodné ju posoliť a nechať vypotiť a následne poutierať do papierového obrúska. Potom ju potrieme z oboch strán olivovým olejom, osolíme a posypeme mletým čiernym korením.
- Na suchej panvici alebo grile opečieme z oboch strán.
- Na cuketu následne dáme omáčku, olivy a mozzarellu.
- Preložíme na plech a pečieme na 200 stupňoch, kým syr nechytí zlatú farbu.
- Podávame teplé, ale výborné sú aj vychladnuté. Dobrú chuť!