Cuketa a la minipizza (fotorecept)

Autor receptu: boise

Príjemná obmena spracovania cukety :)

30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najskôr si pripravíme omáčku. Do malého hrnca dáme lyžicu oleja a cesnak si pokrájame na drobno.
  2. Na horúcom olivovom oleji opražíme cesnak, pridáme paradajky z konzervy, lyžičku oregana. Ak máme len sušenú bazalku, pridáme lyžičku spolu s oreganom, prihodíme bobkový list, čerstvo mleté čierne korenie a necháme asi 20 minút povariť. Ak máme čerstvú bazalku, pridávame ju až po odstavení omáčky z ohňa. Najlepšie je na drobno posekaná a je vhodné dať jej tam aspoň jednu polievkovú lyžicu.
  3. Kým sa omáčka varí, cuketu pokrájame na cca 0,5cm krúžky. Je vhodné ju posoliť a nechať vypotiť a následne poutierať do papierového obrúska. Potom ju potrieme z oboch strán olivovým olejom, osolíme a posypeme mletým čiernym korením.
  4. Na suchej panvici alebo grile opečieme z oboch strán.
  5. Na cuketu následne dáme omáčku, olivy a mozzarellu.
  6. Preložíme na plech a pečieme na 200 stupňoch, kým syr nechytí zlatú farbu.
  7. Podávame teplé, ale výborné sú aj vychladnuté. Dobrú chuť!