Tvarohový dezert

Čučoriedky, tvaroh a marinka voňavá

Autor receptu: redakcia

Sušenú marinku voňavú kúpite ako sypanú bylinku, pripisujú sa jej upokojujúce účinky.

2
porcie
40 (+mrazenie) minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čučoriedky zmiešame s cukrom a vanilkovými zrnkami, ktoré sme vyškrabali nožom z rozrezaného vanilkového struku. Zmes zahrievame, kým sa cukor nerozpustí. Na záver dochutíme čučoriedkovým octom a vychladíme.
  2. Tvarohový krém: Plátok želatíny necháme napučať v studenej vode. Čokoládu s mliekom rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme vyžmýkanú želatínu. Do zmesi zašľaháme mixérom s metličkami jemný tvaroh.
  3. Necháme vychladiť a naplníme do formičiek, ktoré potom vložíme do mrazničky. Po zmrazení vyberieme z foriem a necháme rozmraziť v chladničke do servírovania.
  4. Pena z marinky voňavej: Smotanu, mlieko a cukor necháme zovrieť. Pridáme sušenú marinku voňavú, zakryjeme a necháme lúhovať do nasledujúceho dňa. Ďalší deň zmes opäť necháme zovrieť, precedíme a zašľaháme do nej žĺtky.
  5. Na záver premixujeme ponorným mixérom, precedíme cez jemné sitko a naplníme do šľahačkovej fľaše s dvoma bombičkami. Necháme v chladničke stabilizovať.
  6. Na tanier naservírujeme lyžicu čučoriedok, pridáme tvarohový krém, nastriekame penu z marinky voňavej a dezert ozdobíme.