Čučoriedkový zákusok s ricottou

bigbadboy1 - fotkabigbadboy1, 24. júla 2016
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
4 ks
80 g
80 g
1 PL
3 PL
1 PL
 štipka
Plnka:
200 - 250 g
250 g
250 g
1 bal
2-3 PL
2 bal
Želatína:
1 bal
450 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Cesto ako klasický piškótový korpus. Vyšľaháme bielka z polovicou cukru a štipkou soli , žĺtka z druhou polovicou postupne pridáme vodu a olej. Preosiate kakao premiešame z múkou a vmiešame na striedačku z vyšľahanými bielkami. (Ak sa Vám zdá príliš tuhé môžeme jemne primiešať trocha mlieka) Pečieme na papiri na pečenie 10-15 min pri 180°C

  2. 2

    Čučoriedky, 450 ml vody, 100 g cukru povaríme kým sa rozpustí cukor a precedíme.

  3. 3

    Korpus natrieme džemom rovnomerne rozdelíme 2/3 čučoriedok.

  4. 4

    Na plnku rozšľaháme kyslú smotanu z ricottou, citrónovú šťavu, vanilkový cukor a želatinu na stuženie krémov pripravenú podla návodu na obale. Rovnomerne zalejeme čučoriedky a necháme cca 1 hodinu vychladiť.

  5. 5

    1/3 čučoriedok spolu so šťavou a zlatým klasom varíme ako puding. Sirupová voda z počiatku nebude priesvitná ale to sa počas varenia zmení. Za stáleho miešania varíme až kým nám želatína nezačne bublať a nezmení sa na priesvitnú. Schladíme na izbovú teplotu nalejeme na plnku a necháme asi 4 hodiny v chlade. Najlepšie od večera do rána .

  6. 6

    Dobru chuť.

Diskusia k receptu

tatranka
Krásny a šťavnatý koláčik.Teraz v tomto období vítaný.Všetko čo obsahuje recept máme radi. Už je v KK.
zdenka1009
Elegantný,sezónny zákusok, podľa popisu, zvládnem, dobrá ľahká plnka a plus čučoriedky. Šikovný boy1. :-)
siisa
čučoriedkový...ten veľmi môžem, určite vyskúšam :) KK a 5*
haji
Hned bych si dala říct! Moc se ti povedl!
izabella929
Tvoje zákusky vyzerajú luxusne a ako vidím je to tvoja premiéra na Vareche, tak ťa teda vítam a prajem nech si ti skvele varí a pečie.Verím, že prinesieš mnoho krásnych receptov.
bigbadboy1
@Aktakretep (2.8.2016 15:46)

Ak to cesto naleješ do formy 10 x 10 cm tak z rúry vytiahneš kocku :-)
Ja to pečiem v okrúhlej forme priemer 30 cm.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia