príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 80 g |
|
| 80 g |
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| 1 PL |
|
| štipka |
|
| Plnka: | |
| 200 - 250 g |
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 1 bal |
|
| 2-3 PL |
|
| 2 bal |
|
|
|
|
| Želatína: | |
| 1 bal |
|
| 450 ml |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Cesto ako klasický piškótový korpus. Vyšľaháme bielka z polovicou cukru a štipkou soli , žĺtka z druhou polovicou postupne pridáme vodu a olej. Preosiate kakao premiešame z múkou a vmiešame na striedačku z vyšľahanými bielkami. (Ak sa Vám zdá príliš tuhé môžeme jemne primiešať trocha mlieka) Pečieme na papiri na pečenie 10-15 min pri 180°C
- 2
Čučoriedky, 450 ml vody, 100 g cukru povaríme kým sa rozpustí cukor a precedíme.
- 3
Korpus natrieme džemom rovnomerne rozdelíme 2/3 čučoriedok.
- 4
Na plnku rozšľaháme kyslú smotanu z ricottou, citrónovú šťavu, vanilkový cukor a želatinu na stuženie krémov pripravenú podla návodu na obale. Rovnomerne zalejeme čučoriedky a necháme cca 1 hodinu vychladiť.
- 5
1/3 čučoriedok spolu so šťavou a zlatým klasom varíme ako puding. Sirupová voda z počiatku nebude priesvitná ale to sa počas varenia zmení. Za stáleho miešania varíme až kým nám želatína nezačne bublať a nezmení sa na priesvitnú. Schladíme na izbovú teplotu nalejeme na plnku a necháme asi 4 hodiny v chlade. Najlepšie od večera do rána .
- 6
Dobru chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ak to cesto naleješ do formy 10 x 10 cm tak z rúry vytiahneš kocku :-)
Ja to pečiem v okrúhlej forme priemer 30 cm.