Čučoriedkový zákusok s ricottou

Autor receptu: bigbadboy1

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cesto ako klasický piškótový korpus. Vyšľaháme bielka z polovicou cukru a štipkou soli , žĺtka z druhou polovicou postupne pridáme vodu a olej. Preosiate kakao premiešame z múkou a vmiešame na striedačku z vyšľahanými bielkami. (Ak sa Vám zdá príliš tuhé môžeme jemne primiešať trocha mlieka) Pečieme na papiri na pečenie 10-15 min pri 180°C
  2. Čučoriedky, 450 ml vody, 100 g cukru povaríme kým sa rozpustí cukor a precedíme.
  3. Korpus natrieme džemom rovnomerne rozdelíme 2/3 čučoriedok.
  4. Na plnku rozšľaháme kyslú smotanu z ricottou, citrónovú šťavu, vanilkový cukor a želatinu na stuženie krémov pripravenú podla návodu na obale. Rovnomerne zalejeme čučoriedky a necháme cca 1 hodinu vychladiť.
  5. 1/3 čučoriedok spolu so šťavou a zlatým klasom varíme ako puding. Sirupová voda z počiatku nebude priesvitná ale to sa počas varenia zmení. Za stáleho miešania varíme až kým nám želatína nezačne bublať a nezmení sa na priesvitnú. Schladíme na izbovú teplotu nalejeme na plnku a necháme asi 4 hodiny v chlade. Najlepšie od večera do rána .
  6. Dobru chuť.