Čučoriedkový koláč

Čučoriedkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Koláč z tých babičkovských.

30
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo alebo rastlinný tuk, cukor, žĺtky vymiešame do peny. Bielky vyšľaháme do tuha.
  2. V múke si zamiešame kypr. prášok a trošička soli
  3. a spolu s mliekom a vyšľahanými bielkami zamiešame zľahka k vyšľahaným žĺtkom.
  4. Cesto vysypeme na vymastený plech, na cesto rovnomerne rozsypeme čučoriedky. (Ja som použila z mrazničky.)
  5. Zomleté omrvinky piškóty zmiešame s orechami.
  6. Po čučoriedkach rozsypeme vanilkový cukor a posýpku a upečieme.
  7. Upečené a vychladené pokrájame.