Čučoriedkový koláč
Čučoriedkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Koláč z tých babičkovských.
30 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180-200 °C |
Postup
- Maslo alebo rastlinný tuk, cukor, žĺtky vymiešame do peny. Bielky vyšľaháme do tuha.
- V múke si zamiešame kypr. prášok a trošička soli
- a spolu s mliekom a vyšľahanými bielkami zamiešame zľahka k vyšľahaným žĺtkom.
- Cesto vysypeme na vymastený plech, na cesto rovnomerne rozsypeme čučoriedky. (Ja som použila z mrazničky.)
- Zomleté omrvinky piškóty zmiešame s orechami.
- Po čučoriedkach rozsypeme vanilkový cukor a posýpku a upečieme.
- Upečené a vychladené pokrájame.