Čučoriedkové pirohy
Ján Adámik
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 30. augusta 2015
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 30. augusta 2015
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred tak, aby sa cesto nelepilo. Uvarené studené zemiaky ošúpeme a pomelieme. Pridáme k nim múku, vajcia a muškátový oriešok a vypracujeme cesto.
- 2
Cesto vyvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme krúžky, ktoré potom plníme čučoriedkovým džemom, pomocou formy tvarujeme pirohy, ktoré potom uvaríme vo vriacej vode. Hotové sú vtedy, keď vyplávajú na povrch.
- 3
Vlašské orechy buď zomelieme, alebo rozmixujeme na orechovú strúhanku, v ktorej uvarené pirohy obaľujeme.
- 4
Čerstvé alebo mrazené čučoriedky dáme do hrnca spolu s cukrom a necháme variť. Po uvarení čučoriedky rozmixujeme na omáčku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu