Čučoriedkové pirohy

Ján Adámik
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 30. augusta 2015
Čučoriedkové pirohy
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
250 g
350 g (alebo mrazené)
150 g
60 g
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred tak, aby sa cesto nelepilo. Uvarené studené zemiaky ošúpeme a pomelieme. Pridáme k nim múku, vajcia a muškátový oriešok a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto vyvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme krúžky, ktoré potom plníme čučoriedkovým džemom, pomocou formy tvarujeme pirohy, ktoré potom uvaríme vo vriacej vode. Hotové sú vtedy, keď vyplávajú na povrch.

  3. 3

    Vlašské orechy buď zomelieme, alebo rozmixujeme na orechovú strúhanku, v ktorej uvarené pirohy obaľujeme.

  4. 4

    Čerstvé alebo mrazené čučoriedky dáme do hrnca spolu s cukrom a necháme variť. Po uvarení čučoriedky rozmixujeme na omáčku.

Diskusia k receptu

megi9
Mnam, okusila som to priamo v hoteli - delikatesa ;))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia