Čučoriedkové a syrovo-klobáskové taštičky z lístkového cesta

dorenika - fotkadorenika, 6. januára 2013
Čučoriedkové a syrovo-klobáskové taštičky z lístkového cesta
Foto: dorenika

Robila som ich na Vianoce k lineckým a medovníkom a sú úplne skvelé a hlavne jednoduché a rýchle.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
14 čl
14 ks
7 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Prvé cesto 500g si rozváľame na pomúčenej doske na cca 4mm a veľkou kruhovou formičkou s priemerom asi 10cm.Do stredu dáme menšiu KL čučoriedkového lekváru a preložíme,kraje popritláčame vidličkou.Potrieme rozšlahaným vajcom a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie piecť na 15in do trúby na 180 stupňov.Ešte teplé obalujeme v práškovom cukre.

  2. 2

    Druhé cesto si tak isto rozváľame a vykrojíme.Stred potrieme zmesou z rajčinového pretlaku,proven.korenia a čierneho korenia.Na to položíme malý kúsok syru a polku koliečka klobásky.Pretožíme na polovicu a zavrieme vidličkou,potrieme vajcom a posypeme vegetou,sezamom alebo rascou (podľa chuti) a dáme piecť na 15in do trúby na 180 stupňov.

Diskusia k receptu

denyany
robievam podobné klobáskové, ale miesto kečupu dávam troška horčice a cibuľky, ale aj tvoje boli určite výborné no a tie čučoriedkové, tie boli určite super, hneď by som si dala
valeri
Výborný recept, lískové cesto je v mrazáku a inšpirácia veľká.
lacquer
Ja po mojej skusenosti s listkovym cestom zo Silvestra ho nechcem chvilu vidiet. Bolo tak mastne, ze som po kazdom upecenom plechu musela vylievat tuk z pekaca. A to som pekla na papieri, cize nic som nemastila.
Ale az ma to prejde, tie klobaskove urcite vyskusam.
dorenika
@lacquer tomu nerozumiem precosa to stalo,nebolo to cesto stare? no tie klobaskove boli vyborne len ich nesolte lebo ja som to mala presolene ked om dala slany syr,slanu kobasku sol do pretlaku a vegetu hore
lacquer
Tak podla udajov na balickoch nemalo byt stare, ale cert ho vie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia