Čučoriedková vianočná torta
Foto: oldherold
K Vianociam patria isté vône a chute. A táto torta obsahuje všetky podstatné. Úžasný pomaranč, škoricu a kardamóm sme
doplnili o chuť čučoriedok. Zobraziť celý popisK Vianociam patria isté vône a chute. A táto torta obsahuje všetky podstatné. Úžasný pomaranč, škoricu a kardamóm sme
doplnili o chuť čučoriedok. A podarilo sa! Vytvorili sme absolútne dokonalý recept na cesto presýtené Vianocami. Jeho vôňa a
chuť boli, akoby ste každým sústom ochutnávali Vianoce. Nežartujeme. RIAVA Hafira má výraznú čučoriedkovú chuť, ktorá sa do pečenia nesmierne hodí. Našu čučoriedkovú vianočnú tortu parádne doplnila.
Zdroj: Recept bol pripravený v spolupráci spoločnosti Old Herold a foodblogerov Coolinari.
porcií
na 170 °C
Suroviny
375 g izbovej teploty |
|
300 g |
|
4 ks izbovej teploty |
|
z 1 bio pomaranča |
|
semienka z 2 strúčikov |
|
375 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
5 cl |
|
5 cl |
|
250 g mrazené |
|
Parížska šľahačka: | |
200 g (54,5 %) |
|
400 g (33 %) |
|
2 cl |
|
Na ozdobenie: | |
čerstvé |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravte parížsku šľahačku. Ideálne 1 deň pred dokončením torty, najmenej však 12 hodín. Zohrejte smotanu a zalejte ňou čokoládu. Nechajte chvíľu postáť a potom miešajte, až sa čokoláda úplne rozpustí. Na záver pridajte 2 cl RIAVA Hafira, premiešajte, prikryte a nechajte cez noc postáť v chladničke.
- 2
Príprava cesta nie je komplikovaná. Maslo izbovej teploty mixujte s cukrom do jemnej nadýchanej peny. Postupne pridávajte jedno vajce po druhom a mixujte kým sa suroviny prepoja. Pridajte pomarančovú kôru a semienka kardamómu, opäť premiešajte. V múke rozmiešajte sódu, kypriaci prášok a škoricu. Pridajte ju do maslovej zmesi a premiešajte. Na záver ešte vmiešajte mlieko a 5 cl RIAVA Hafira.
- 3
Tri tortové formy s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie a cesto do nich rovnomerne rozdeľte. V prípade, že do cesta použijete čerstvé čučoriedky, pokojne ich doň vmiešajte. Ak ale používate mrazené čučoriedky, miešaním by sa popučili, preto ich posypte na povrch každého korpusu zvlášť a jemne ich vtlačte do cesta. Pečte pri teplote 170 stupňov približne 25 minút. Po vytiahnutí z rúry korpusy vyberte z foriem a nechajte vychladnúť na mriežke.
- 4
Parížsku šľahačku vyšľahajte, dajte však pozor, táto šľahačka má tendenciu sa zrážať. Vyšľahajte ju do tuha.
- 5
Umiestnite korpus na tortový podnos, natrite jednu tretinu šľahačky, priložte ďalší korpus a postup opakujte. Na záver dozdobte čerstvými čučoriedkami.
Tiež Čučoriedková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu