Čučoriedková torta
Čučoriedková torta

Čučoriedková vianočná torta

oldherold - fotkaOld Herold, 19. decembra 2020. Komerčný recept.
Čučoriedková vianočná torta
Foto: oldherold

K Vianociam patria isté vône a chute. A táto torta obsahuje všetky podstatné. Úžasný pomaranč, škoricu a kardamóm sme doplnili o chuť čučoriedok. Zobraziť celý popisK Vianociam patria isté vône a chute. A táto torta obsahuje všetky podstatné. Úžasný pomaranč, škoricu a kardamóm sme doplnili o chuť čučoriedok. A podarilo sa! Vytvorili sme absolútne dokonalý recept na cesto presýtené Vianocami. Jeho vôňa a chuť boli, akoby ste každým sústom ochutnávali Vianoce. Nežartujeme. RIAVA Hafira má výraznú čučoriedkovú chuť, ktorá sa do pečenia nesmierne hodí. Našu čučoriedkovú vianočnú tortu parádne doplnila.
Zdroj: Recept bol pripravený v spolupráci spoločnosti Old Herold a foodblogerov Coolinari.

10
porcií
25 minút
na 170 °C

Suroviny

375 g izbovej teploty
300 g
4 ks izbovej teploty
z 1 bio pomaranča
semienka z 2 strúčikov
375 g
1 ČL
1 ČL
2 ČL
5 cl
5 cl
250 g mrazené
Parížska šľahačka:
200 g (54,5 %)
400 g (33 %)
2 cl
Na ozdobenie:
 čerstvé




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravte parížsku šľahačku. Ideálne 1 deň pred dokončením torty, najmenej však 12 hodín. Zohrejte smotanu a zalejte ňou čokoládu. Nechajte chvíľu postáť a potom miešajte, až sa čokoláda úplne rozpustí. Na záver pridajte 2 cl RIAVA Hafira, premiešajte, prikryte a nechajte cez noc postáť v chladničke.

  2. 2

    Príprava cesta nie je komplikovaná. Maslo izbovej teploty mixujte s cukrom do jemnej nadýchanej peny. Postupne pridávajte jedno vajce po druhom a mixujte kým sa suroviny prepoja. Pridajte pomarančovú kôru a semienka kardamómu, opäť premiešajte. V múke rozmiešajte sódu, kypriaci prášok a škoricu. Pridajte ju do maslovej zmesi a premiešajte. Na záver ešte vmiešajte mlieko a 5 cl RIAVA Hafira.

  3. 3

    Tri tortové formy s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie a cesto do nich rovnomerne rozdeľte. V prípade, že do cesta použijete čerstvé čučoriedky, pokojne ich doň vmiešajte. Ak ale používate mrazené čučoriedky, miešaním by sa popučili, preto ich posypte na povrch každého korpusu zvlášť a jemne ich vtlačte do cesta. Pečte pri teplote 170 stupňov približne 25 minút. Po vytiahnutí z rúry korpusy vyberte z foriem a nechajte vychladnúť na mriežke.

  4. 4

    Parížsku šľahačku vyšľahajte, dajte však pozor, táto šľahačka má tendenciu sa zrážať. Vyšľahajte ju do tuha.

  5. 5

    Umiestnite korpus na tortový podnos, natrite jednu tretinu šľahačky, priložte ďalší korpus a postup opakujte. Na záver dozdobte čerstvými čučoriedkami.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept a ještě hezčí foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia