Foto: 1kika1
Koláčik je bleskovka, ktorú som si raz len tak na rýchlo vymyslela. Existuje milión variácií tohto druhu, koláčik sa samozrejme dá spraviť aj z Zobraziť celý popisKoláčik je bleskovka, ktorú som si raz len tak na rýchlo vymyslela. Existuje milión variácií tohto druhu, koláčik sa samozrejme dá spraviť aj z iného ovocia, ale ja s manželom, zbožňujeme chuť tvarohu a čučoriedok. Ospravedlňujem sa za nižšiu kvalitu fotiek, fotené mobil :-)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Spravíme si obyčajnú piškótu. Každý má svoju obľúbenú a overenú, ale pre inšpiráciu pridávam aj svoj recept. Vymiešame si tuhý sneh z bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu a nakoniec, na menších obrátkach múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec ručne, zapracujeme sneh z bielkov. Vylejeme na múkou vysypaný plech. Pečieme cca 20 minút na 180 °C (je to orientačné, každý, podľa svojej rúry). Rúru neotvárať! Po upečený dáme piškótu vychladnúť na mriežku.
- 2
Kým sa nám piškóta pečie, dáme si odkvapkať zaváraninu. Šťavu nevylievame, tu použijeme na želatínu. Pripravíme si tvarohy. Ja som v chladničke objavila jeden hrudkovitý a jeden jemný. Mám to vyskúšané aj s dvomi jemnými, nebolo to však ono. Naozaj odporúčam aspoň jeden hrudkovitý.
- 3
Tvaroh a cukre ručne vymiešame v miske. Docukríme si podľa chuti :-)
- 4
Pripravíme s vychladnutú piškótu.
- 5
Na piškótu (vo forme) vylejeme tvarohovú plnku a nasypeme odkvapkané čučoriedky.
- 6
Už nám zostáva iba uvariť želatínu. Ja vždy používam vodu zo zaváraniny s 2PL cukru. Uvaríme ju podľa návodu a vylejeme na koláčik.
- 7
Dáme na 4-5 hodín, najlepšie na celú noc, do chladničky a môžme koštovať :-)
- 2
Diskusia k receptu