Foto: rennatte
Cronutka je spojenie croasanta a donutky(šišky), cesto je podobné pľundrovému a pri pražení sa pekne lístkuje a tým cronutka nieje taká suchá ako donutka. Zobraziť celý popisCronutka je spojenie croasanta a donutky(šišky), cesto je podobné pľundrovému a pri pražení sa pekne lístkuje a tým cronutka nieje taká suchá ako donutka. Stačí ju po upražení pocukrovať, alebo namáčať v bielej, mliečnej alebo horkej čokoláde.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Kysnuté cesto: | |
500 g |
|
300 ml |
|
50 g |
|
80 g |
|
1 kocka |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Lístkové cesto: | |
500 g |
|
Ostatné: | |
(olej) na vyprážanie |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zo surovín na kysnuté cesto pripravíme cesto a necháme nakysnúť. Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a preložíme na utierku. Kysnuté cesto po nakysnutí rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Na kysnuté cesto položíme lístkové cesto.
-
2
Bočné strany preložíme do stredu,
-
3
tak isto aj protiľahlé strany a vytvoríme prekladaný bochník,
-
4
ktorý znovu rozvaľkáme
-
5
a tak isto poskladáme, toto zopakujeme ešte raz a potom prekladaný bochník necháme nakysnúť
-
6
po polhodine kysnutia rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme na hrúbku 1cm a pohárom vykrojíme kolieska
-
7
stred každého kolieska vykrojíme malým štamprlíkom, alebo ak máme tak priamo formičkou na donutky, prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť 10-15 minút
-
8
nakysnuté cronutky vložíme do horúceho tuku a po chvíľke hneď otočíme, prikryjeme a pražíme 1 minútu a potom znovu otočíme a dopražíme bez zakrytia
-
9
po upražení ukladáme na plech vystlaný servítkami alebo papierovými utierkami, aby odsali prebytočný tuk a necháme vychladnúť.
-
10
Po vychladnutí namáčame do rozpustenej čokolády a ozdobíme drobnými perličkami a farebnými cukríkmi
-
11
...
Diskusia k receptu