Croissant so syrom (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Včera som trochu pochodila po nete a našla som tento výborný recept a nedalo mi hneď aj vyskúšať.

86
porcií

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. A ako vidíte na obrázku namiesto bieleho jogurto /nemala som/ som dala kyslú smotanu a šľahačkovú smotanu.
  2. Vypracujeme si cesto.
  3. Cesto vypracované necháme 1 hodinu kysnúť.
  4. Pokiaľ nám cesto kysne si postrúhame syr. Ja som použila údený oštiepok.
  5. Cesto vykysnuté.
  6. Cesto si preložíme na pracovnú dosku a vyšúľame ho.
  7. Šúlok rozkrájame na 21 častí a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
  8. A začneme pracovať. Cesto si po jednom vyvaľkáme na veľkosť taniera.
  9. Pomastíme ho jemne rozpusteným maslom.
  10. Posypeme syrom.
  11. Ďalšie cesto si tiež vyvaľkáme položíme na prvé cesto.
  12. Druhé cesto tiež pomastíme, posypeme syrom a vyvaľkáme si posledné tretie cesto.
  13. Tretie cesto tiež pomastíme, posypeme syrom a položíme na druhé a ideme krájať.
  14. Takto si rozkrájame cesto, Ja som krájala na 12-častí.
  15. Takto som pošúľala všetkých 12-kusov a kládla na plech.
  16. Na plechu- tam sa ešte nechajú 30 minút podkysnúť. Potom sa potrú vajíčkom a dajú sa piecť do vyhriatej rúry asi 40-50 minút.Ja som piekla na 165-170 stupňov.
  17. No a upečené - odporúčam sú vyborné chrumkavé.
  18. Pridávam foto v reze nie však veľmi kvalitné tak ako sa dolo.