Croissant so syrom (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Včera som trochu pochodila po nete a našla som tento výborný recept a nedalo mi
hneď aj vyskúšať.
Postup
- Pripravíme si suroviny. A ako vidíte na obrázku namiesto bieleho jogurto /nemala som/ som dala kyslú smotanu a šľahačkovú smotanu.
- Vypracujeme si cesto.
- Cesto vypracované necháme 1 hodinu kysnúť.
- Pokiaľ nám cesto kysne si postrúhame syr. Ja som použila údený oštiepok.
- Cesto vykysnuté.
- Cesto si preložíme na pracovnú dosku a vyšúľame ho.
- Šúlok rozkrájame na 21 častí a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
- A začneme pracovať. Cesto si po jednom vyvaľkáme na veľkosť taniera.
- Pomastíme ho jemne rozpusteným maslom.
- Posypeme syrom.
- Ďalšie cesto si tiež vyvaľkáme položíme na prvé cesto.
- Druhé cesto tiež pomastíme, posypeme syrom a vyvaľkáme si posledné tretie cesto.
- Tretie cesto tiež pomastíme, posypeme syrom a položíme na druhé a ideme krájať.
- Takto si rozkrájame cesto, Ja som krájala na 12-častí.
- Takto som pošúľala všetkých 12-kusov a kládla na plech.
- Na plechu- tam sa ešte nechajú 30 minút podkysnúť. Potom sa potrú vajíčkom a dajú sa piecť do vyhriatej rúry asi 40-50 minút.Ja som piekla na 165-170 stupňov.
- No a upečené - odporúčam sú vyborné chrumkavé.
- Pridávam foto v reze nie však veľmi kvalitné tak ako sa dolo.