Foto: valina
výborne chutia a nevydržia dlho, hneď sú preč
45
porcií
porcií
100 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Z vlažného mlieka, trochu cukru, múky a droždia urobíme kvások, ktorý vlejeme do preosiatej múky, zmiešanej so soľou, cukrom, žĺtkami, olejom a práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 40-50 min. kysnúť.
- 2
Z cesta urobíme 8 bochníkov. Každý rozváľame do guľatá a rozdelíme na 8 častí na trojiholníky. Na dlhšiu stranu každého trojuholníka dáme plnku a trojuholník stočíme ku koncu tak, aby vznikol rohlík. Každý rohlík potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200´C asi 25-30 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu