Croasanky

valina - fotkavalina, 29. októbra 2012
Croasanky
Foto: valina

výborne chutia a nevydržia dlho, hneď sú preč

45
porcií
100 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1/2 kg
1 kocka čerstvé
1/2 balíčka
2 ČL
2 dcl
2 ks
2-3 dcl vlažné
PLNKA:
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Z vlažného mlieka, trochu cukru, múky a droždia urobíme kvások, ktorý vlejeme do preosiatej múky, zmiešanej so soľou, cukrom, žĺtkami, olejom a práškom do pečiva. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi 40-50 min. kysnúť.

  2. 2

    Z cesta urobíme 8 bochníkov. Každý rozváľame do guľatá a rozdelíme na 8 častí na trojiholníky. Na dlhšiu stranu každého trojuholníka dáme plnku a trojuholník stočíme ku koncu tak, aby vznikol rohlík. Každý rohlík potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 200´C asi 25-30 min.

Diskusia k receptu

paeva
vyzerajú silno jedlo, ale ja mám na kroasanty iný recept, keď ho vaskúšam, tak ho hodím na Varechu.
ubka
podarený recept a krásne sa ti vydarili, sú ako jeden
monzet
Pekné receptíky si dnes popridávala,len si z ich názvov odstráň fotorecept,to by si musela fotiť aj celý postup,nielen finálny produkt...
majlus
hmm.. rozmýšlam a prečo tam musí byť ten prášok do pečiva?
valina
aby boli krásne nadýchané, vyskúšaj a uvidíš




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia