Crepes so slivkami a jogurtom

Autor receptu: redakcia

Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Crepes (palacinky) pripravíme obvyklým spôsobom z tekutého cesta z uvedených surovín. Slivky umyjeme a prepolíme a zohrejeme s medom. Crepes potrieme lekvárom a teplou slivkovou zmesou. Lyžičkou kladieme jogurt vymiešaný s medom a na záver posypeme postrúhaným perníkom.
  2. Náš tip: Crepes sú tenké palacinky pripravované zo pšeničnej múky. Zrodili sa v Bretónsku – údajne preto, že v chudobnom regióne sa neurodilo dosť pšenice na pečenie chleba. Tradične sa k nim podáva jablčný cidr – skvasený jablčný mušt (2–8 % alkoholu).