Crepes so slivkami a jogurtom
Autor receptu: redakcia
Prvé jedlo dňa je tým najdôležitejším. V južnej Európe sú raňajky zväčša skromnejšie a menej výdatné, zatiaľ čo v chladnejších krajinách severnej a strednej Európy sú tradične väčšie, pestrejšie a obsahujú viac teplých jedál.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Crepes (palacinky) pripravíme obvyklým spôsobom z tekutého cesta z uvedených surovín. Slivky umyjeme a prepolíme a zohrejeme s medom. Crepes potrieme lekvárom a teplou slivkovou zmesou. Lyžičkou kladieme
jogurt vymiešaný s medom a na záver posypeme postrúhaným perníkom.
- Náš tip: Crepes sú tenké palacinky pripravované zo pšeničnej múky. Zrodili sa v Bretónsku – údajne preto, že v chudobnom regióne sa neurodilo dosť pšenice na pečenie chleba. Tradične sa k nim podáva jablčný cidr – skvasený jablčný mušt (2–8 % alkoholu).