Cotoletta alla Bolognese

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej a podlejeme postupne vývarom, vínom, smotanou a paradajkovým pyré.
  2. Omáčka musí mať ružovú až mierne červenú farbu. Osolíme a okoreníme.
  3. Na rezeň položíme dusenú šunku a plátky syra. Mierne podusíme a zahustíme. Nakoniec pokvapkáme citrónovou šťavou.
  4. Mäso vytiahneme a položíme na tanier. Prelejeme omáčkou. Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou, posypaním na okraje taniera.
  5. Podávame s oblohou, listom hlávkového ružičkového šalátu, mesiačikom paradajky, kolieskom šalátovej uhorky a polovicou citrónu.
  6. Podávame s hranolčekmi alebo špagetami s maslom zvlášť na dezertnom tanieri