Cotoletta alla Bolognese
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso umyjeme a osušíme.
Rezeň vyklepeme v strúhanke
do obdlžnikového tvaru. Osolíme
ho a vypražíme. Vylejeme
prebytočný olej a podlejeme
postupne vývarom,
vínom, smotanou a paradajkovým
pyré.
- Omáčka musí
mať ružovú až mierne červenú
farbu. Osolíme a okoreníme.
- Na rezeň položíme
dusenú šunku a plátky syra.
Mierne podusíme a zahustíme.
Nakoniec pokvapkáme citrónovou
šťavou.
- Mäso vytiahneme
a položíme na tanier.
Prelejeme omáčkou. Ozdobíme
čerstvou petržlenovou
vňaťou, posypaním na okraje
taniera.
- Podávame s oblohou,
listom hlávkového ružičkového
šalátu, mesiačikom paradajky,
kolieskom šalátovej uhorky
a polovicou citrónu.
- Podávame s hranolčekmi alebo
špagetami s maslom zvlášť na
dezertnom tanieri
|