Côte-d’Or (Zlaté pobrežie)

Autor receptu: stefanm

Ak si prezriete túto moju prácu stanete sa svedkami svetovej premiéry tohto jedla . Názov som mu vymyslel podľa departmentu v severovýchodnom Francúzsku , ktorého hlavným sídlom je mesto Dijón . A pretože najdôležitejšou zložkou mnou pripraveného jedla je dijonská horčica a nechcel som to nazvať len tak : Mäso s horčicou , tak som mu dal tento honosný názov . Aj takto vznikajú názvy jedál na receptoch v našich reštauraciach !!

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V polievke uvarené , vychladnuté mäso nakrájame na menšie kúsky a na nahrubo pokrájanej cibuli ho krátko opečieme . Pridáme dijonsku horčicu , trochu rozriedime polievkou a krátko podusíme .Ku koncu pridáme fazuľkové struky a kukuricu . Dochutíme soľou , korením a ...
  2. ... podávame . Pri servírovaní pridáme na mäso ešte lyžičku pikantnej dijonskej horčice . Podával som s opekanými zemiakmi s bylinkami .
  3. Dôležité pri konzumácií tohto jedla je mať pripravený pohár chladeného piva , pretože jedlo je pikantné a v polovičke jedenia sa vám bude veľmi hodiť na zapitie .
  4. Potom už v kľude dojedáme ...
  5. ... až do posledného sústa . Boli ste svedkami vzniku nového jedla ale hlavne poučenia ako vznikajú v našich reštauráciach tie ich zvláštne názvy . Veď ja som práve pripravil hovädzinu z polievky s horčicou . Alebo predsa len ... Côte-d’Or ???