Côte-d’Or (Zlaté pobrežie)
Autor receptu: stefanm
Ak si prezriete túto moju prácu stanete sa svedkami svetovej premiéry tohto jedla . Názov som mu vymyslel podľa departmentu v severovýchodnom Francúzsku , ktorého hlavným sídlom je mesto Dijón . A pretože najdôležitejšou zložkou mnou pripraveného jedla je dijonská horčica a nechcel som to nazvať len tak : Mäso s horčicou , tak som mu dal tento honosný názov . Aj takto vznikajú názvy jedál na receptoch v našich reštauraciach !!
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- V polievke uvarené , vychladnuté mäso nakrájame na menšie kúsky a na nahrubo pokrájanej cibuli ho krátko opečieme . Pridáme dijonsku horčicu , trochu rozriedime polievkou a krátko podusíme .Ku koncu pridáme fazuľkové struky a kukuricu . Dochutíme soľou , korením a ...
- ... podávame . Pri servírovaní pridáme na mäso ešte lyžičku pikantnej dijonskej horčice . Podával som s opekanými zemiakmi s bylinkami .
- Dôležité pri konzumácií tohto jedla je mať pripravený pohár chladeného piva , pretože jedlo je pikantné a v polovičke jedenia sa vám bude veľmi hodiť na zapitie .
- Potom už v kľude dojedáme ...
- ... až do posledného sústa .
Boli ste svedkami vzniku nového jedla ale hlavne poučenia ako vznikajú v našich reštauráciach tie ich zvláštne názvy . Veď ja som práve pripravil hovädzinu z polievky s horčicou . Alebo predsa len ... Côte-d’Or ???