Foto: majkiki
Tieto piškóty sú domácou variáciou na čokopiškóty Pim´s :).
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme do tuhého snehu, do ktorého postupne zašľahávame cukor. Potom, prišľaháme žĺtka, a na záver už primiešame múku. Takto vzniknuté cesto, naplníme do cukrárenského vrecúška s okrúhlym špicom a vytláčame krúžky, na papier na pečenie, potretý olejom. Ja som nemala okrúhly špric, tak som ukladala len lyžicou kôpky cesta na papier a krúživými pohybmi vytvárala približne rovnaké kruhy od oka. Pečieme.
-
2
Do pomarančového džúsu ( môžeme použiť ľubovoľný ) som zamiešala tortové želé a cukor a dala som to variť. Hneď ako začne bublať ( musí vrieť, nie je to ako klasická želatína ), ho odstavíme a minútku necháme vychladnúť.
- 3
Na plech vystlaný alobalom (aj kúsok nad okraje ), vylejeme horúce želé a dáme stuhnúť. Keď už bude mať letnú teplotu, nie horúcu, vložíme schladiť aj do chladničky. Je dôležité aby bolo želé dokonale studené.
- 4
Počas chladnutia želé si piškóty v strede ponatierame džemom, ja som použila marhuľový. Džem nemusí byť, ale je to sním chutnejšie a želé na piškóte lepšie drží. Potom vytiahneme z chladničky želé a pomocou vykrajovačky vykrajujeme krúžky s o niečo menším obvodom ako má samotný piškót a priliepame na džem do stredu piškótu.
- 5
Vo vodnom kúpeli si roztopíme od oka čokoládu aj ceru a piškóty z vrchnej strany celé namáčame. Necháme odkvapkať na mriežke a stuhnúť.
- 3
toto?
Vďaka už som ho skopíroval.
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jaffa-cake-fotorecept/24...