Foto: tkatka
Synček má rád tú piškótu na ktorej je ovocná želantína poliatá čokoládovou polevou, neviem ako sa presne volá ale čo zvykne dostať, tam je Zobraziť celý popisSynček má rád tú piškótu na ktorej je ovocná želantína poliatá čokoládovou polevou, neviem ako sa presne volá ale čo zvykne dostať, tam je napísané Jaffa cake.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
20 g |
|
1/2 čl. studená |
|
40 g |
|
Ovocné želé: | |
200 ml |
|
1 PL |
|
1,25 PL |
|
Poleva: | |
50 g |
|
83 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Bielky a cukor vyšľaháme na tuhý sneh.
-
2
Žĺtka vymiešame so studenou vodou a pomaličky prilievame do snehu.
-
3
Po vyšľahani pridáme preosiatu múku a zmiešame.
-
4
Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a striekame takéto kruhy na plech vyloženým papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov za 18 minút.
-
5
Zatiaľ si pripravíme ovocné želé. Želatínu dáme do hrnca a prilejeme džús. Necháme napučať 10 minút. Upravila som gramáž, lebo zo 400 ml džúsu by bolo veľa. Táto gramáž je na piškótky z 5 vajíčok. Dnes som ešte upiekla piškótky z 3 vajec.
-
6
Upečené piškótky oddelíme od papiera.
-
7
Džús pristavíme na plyn a rozpustíme želatínu, potom prilejeme med, zamiešame...
-
8
...a vylejeme do dózy vyloženým papierom na pečenie, dáme do chladničky stuhnúť.
-
9
Z ovocnej želé vykrajujeme kolieská. Zbytky želé dáme do hrnca a rozpustíme, s týmto roztokom prilepíme želé na piškótu (na plochú stranu dáme želé).
-
10
Hotový dezert namáčame do čokoládovej polevy. Necháme stuhnúť a môžeme papať. :)))
-
11
Piškótky v reze.
Jaffa je starobylý prístav pri Tel Aviv v Izraeli,dnes je už prístav Jaffa súčasťou hlavného mesta, okrem bohatej a strastiplnej historie je svetoznámym aj úžasným druhom fantastických pomarančov, ktoré patria medzi najlepšie a najchutnejšie vo svete - odtiaľ ten názov tvojich koláčikov je odvodený.
rado sa stalo.