Čokoládový krém na biskupskej piškóte

Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012
Čokoládový krém na biskupskej piškóte
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
30 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (najlepšie 54 %)
230 g
4 ks
250 ml
300 ml
2 PL
100 ml
100 g
100 g
1 ks
100 ml
2 ks
1 ks
2 ks
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Smotanu a 250 ml mlieka spolu prevaríme. Žĺtky a 100 g cukru vyšľaháme do peny, zalejeme mliekom so smotanou, pridáme kávu, likér, čokoládu a všetko spolu dobre premiešame.

  2. 2

    Banány rozmixujeme so zvyškom mlieka, vajíčkami a olejom. Obe múky zmiešame so zvyškom kryštálového cukru, kypriacim práškom, vanilkovým cukrom a spojíme s banánovou zmesou. Pridáme nasekané sušené ovocie a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme 15 min. pri 170 oC.

  3. 3

    Vychladnuté cesto vykrojíme vyššou formou a zalejeme čokoládovou zmesou. Necháme vychladnúť a stuhnúť cez noc a odstránime formu. Koláčik by mal držať tvar formy.

Diskusia k receptu

jamarlen
krása, ten biskupský klobúčik....aj dobré suroviny, takže výsledok bude určite chutný
evanaaa
Dobre to vypadá a páči sa mi najmä ten krém.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia