Čokoládový krém na biskupskej piškóte
Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012

Foto: Robert Hüttner
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
18 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (najlepšie 54 %) |
|
230 g |
|
4 ks |
|
250 ml |
|
300 ml |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Smotanu a 250 ml mlieka spolu prevaríme. Žĺtky a 100 g cukru vyšľaháme do peny, zalejeme mliekom so smotanou, pridáme kávu, likér, čokoládu a všetko spolu dobre premiešame.
- 2
Banány rozmixujeme so zvyškom mlieka, vajíčkami a olejom. Obe múky zmiešame so zvyškom kryštálového cukru, kypriacim práškom, vanilkovým cukrom a spojíme s banánovou zmesou. Pridáme nasekané sušené ovocie a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme 15 min. pri 170 oC.
- 3
Vychladnuté cesto vykrojíme vyššou formou a zalejeme čokoládovou zmesou. Necháme vychladnúť a stuhnúť cez noc a odstránime formu. Koláčik by mal držať tvar formy.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu