Čokoládový krém na biskupskej piškóte

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava
18 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Smotanu a 250 ml mlieka spolu prevaríme. Žĺtky a 100 g cukru vyšľaháme do peny, zalejeme mliekom so smotanou, pridáme kávu, likér, čokoládu a všetko spolu dobre premiešame.
  2. Banány rozmixujeme so zvyškom mlieka, vajíčkami a olejom. Obe múky zmiešame so zvyškom kryštálového cukru, kypriacim práškom, vanilkovým cukrom a spojíme s banánovou zmesou. Pridáme nasekané sušené ovocie a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme 15 min. pri 170 oC.
  3. Vychladnuté cesto vykrojíme vyššou formou a zalejeme čokoládovou zmesou. Necháme vychladnúť a stuhnúť cez noc a odstránime formu. Koláčik by mal držať tvar formy.