Čokoládový krém na biskupskej piškóte
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
18 minút tepelná úprava |
Postup- Smotanu a 250 ml mlieka spolu prevaríme. Žĺtky a 100 g cukru vyšľaháme do peny, zalejeme mliekom so smotanou, pridáme kávu, likér, čokoládu a všetko spolu dobre premiešame.
- Banány rozmixujeme so zvyškom mlieka, vajíčkami a olejom. Obe múky zmiešame so zvyškom kryštálového cukru, kypriacim práškom, vanilkovým cukrom a spojíme s banánovou zmesou. Pridáme nasekané sušené ovocie a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme 15 min. pri 170 oC.
- Vychladnuté cesto vykrojíme vyššou formou a zalejeme čokoládovou zmesou. Necháme vychladnúť a stuhnúť cez noc a odstránime formu. Koláčik by mal držať tvar formy.
|