Čokoládový dezert

Čokoládový fudge (low carb)

Autor receptu: jewishfood

Príprava tohto dezertu je extrémne jednoduchá. Za pár minút máte všetko nachystané a za hodinku v mrazničke je dezert hotový. Po jeho ochutnaní neuveríte, že je low carb (nízkosacharidový).

6
porcií
10 (+ mrazenie) minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si štvorcovú, alebo obdĺžnikovú formu a vystelieme ju papierom na pečenie. Čokoládu nakrájame na malé kúsky. Maslo rozkrájame na niekoľko kusov, aby sa ľahšie rozpustilo. Všetky suroviny vrátane smotany si nachystáme do misky, ktorú môžeme použiť v mikrovlnke.
  2. Vložíme do mikrovlnky na 30 sekúnd, pomiešame a opakujeme ďalších 30 sekúnd. Keď je maslo a čokoláda už takmer rozpustená (nemusí byť úplne), vymiešame zmes ručným, alebo elektrickým šľahačom. Úplne zjednotenú hmotu nalejeme do nachystanej formy a vložíme na hodinu až hodinu a pol do mrazničky.
  3. Dezert môžeme hneď potom nakrájať na obdĺžniky. Uchovávame vždy v chladničke.