Čokoládový fondán
Autor receptu: martinplesko
Recept na tento čokoládový koláč som si priniesol z Francúzska. Je vhodný aj pre celiatikov,
pretože obsahuje minimálne množstvo múky. Žiaľ, naše potraviny nie sú rovnakej kvality
ako vo Francúzsku, a preto koláč nie je rovnaký ako ten, ktorý som ochutnal tam. Ale aj
tak je výborný!
12 porcií |
30 minút príprava |
10-12 minút na 240 °C |
Postup
- Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom.
- Poriadne zmiešajte práškový cukor s celými vajíčkami. Vzniknutú hmotu zmiešajte s rozpustenou čokoládou a maslom.
- Pridajte 1 alebo 2 plievkové lyžice hladkej múky (podľa potreby). Cesto vylejte do okrúhlej formy na pečenie.
- Pečieme 10 - 12 min. (kým sa neobjaví prvá prasklina) pri teplote 240°C.