Čokoládový fondán

Autor receptu: martinplesko

Recept na tento čokoládový koláč som si priniesol z Francúzska. Je vhodný aj pre celiatikov, pretože obsahuje minimálne množstvo múky. Žiaľ, naše potraviny nie sú rovnakej kvality ako vo Francúzsku, a preto koláč nie je rovnaký ako ten, ktorý som ochutnal tam. Ale aj tak je výborný!

12
porcií
30 minút
príprava
10-12 minút
na 240 °C

Postup

  1. Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom.
  2. Poriadne zmiešajte práškový cukor s celými vajíčkami. Vzniknutú hmotu zmiešajte s rozpustenou čokoládou a maslom.
  3. Pridajte 1 alebo 2 plievkové lyžice hladkej múky (podľa potreby). Cesto vylejte do okrúhlej formy na pečenie.
  4. Pečieme 10 - 12 min. (kým sa neobjaví prvá prasklina) pri teplote 240°C.