Vegan muffiny
Vegan muffiny

Čokoládovo-vanilkové muffiny

veganbarbora - bez fotkyveganbarbora, 4. apríla 2017

Máte radi muffiny? Alebo čokoládu? Samozrejme, že áno. Kto by nemal. Ak si chcete dopriať zdravšiu variantu na muffiny, ponúkam svoj skromný recept. Recept Zobraziť celý popisMáte radi muffiny? Alebo čokoládu? Samozrejme, že áno. Kto by nemal. Ak si chcete dopriať zdravšiu variantu na muffiny, ponúkam svoj skromný recept. Recept je pre vegánov, no verím, že si nájde svojich obľúbencov i medzi "všežravcami".

12
porcií
10-15 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

1 hrnček
1/3-1/2 hrnčeka
1/4 hrnčeka
3/4 hrnčeka
1 ČL
2 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Predhrejte si rúru na 190 °C. V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva. *pre nadýchanejšie muffinky treba tento krok urobiť* Pridajte cukor a štipku soli.

  2. 2

    Bokom si zmiešajtee tekuté suroviny =mlieko *ja som použila ryžové, ale môžete použiť aj kokosové, mandľové, sójové...*, olej a vanilkový extrakt.

  3. 3

    Tekuté suroviny začnite pomaly primiešavať k sypkým až vznikne hladké cesto, ktoré rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jednej pridajte 2 PL kakaa a poriadne premiešajte.

  4. 4

    Do muffinových formičiek/košíčkov dajte lyžicu bieleho cesta a na to lyžicu kakaového. Takto postupujte až budete mať všetky formičky naplnené. Ak chcete, môžete medzi vrstvami muffinky naplniť plnkou, ovocím či kúskom čokolády. Takto pripravené muffiny dajte piecť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

marienka44
Obrazok nie je veľmi lákavý. :-(. Ako dlho sa to pečie? Niektoré suroviny nie sú pre mňa dostupné.
veganbarbora
@Marienka44 (5.4.2017 08:32)

Pod popisom je napísané ako dlho sa to pečie. Stačí len čítať. Suroviny si myslím, že nie sú problém. Múku ide použiť akúkoľvek, olej takisto, mlieko tiež. Snaha bola len ukázať, že to ide i zdravo a bez živočíšnych tukov.
evanaaa
Zdravé a aj dobré....mimochodom, ja tam nevidím nič, čo nie je k dostaniu, normálne potraviny, aj keď nie vždy používané - suroviny, dajú sa zohnať ak je treba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia