Čokoládovo - ríbezľový perník

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 26. júna 2011
25 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
2 ks
1 lyžička
1 dl
2 lyžičky
2 lyžičky
3 PL alebo džem
400 g
500 ml
1 ks ( príp.obyčajný kypriaci prášok do pečiva)




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme ostatné suroviny - múku, mlieko, olej, PDP, sódu bikarbónu, škoricu, kakao a lekvár ( alebo džem ) . Perník môžeme vylepšiť aj nakrájaným ovocím ( príp.hrozienkami ) . Pečieme pri 180 st./ 20-25 min. Po upečení vychladnutý perník natrieme ríbezľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou.

Diskusia k receptu

3sandra3
perníčky milujem... a ešte k tomu so škoricou, to nemá chybu
marcy
také šťavnaté lakocinky môžem vždy :))
betty21
výborný, jednoduchý, tiež robievam podobný. Ak chcete zdravší, môžete do cesta pridať trochu ovsených vločiek, alebo orechov. Tie vločky dajú podobnú chuť ako orechy
cica2
tiež rada pečiem perníkové koláče ale ríbezľový som ešte neskúšala, vydaril sa ti supér!:))
stacy77777
máme presne ten istý recept,moje deti perník zbožňujú,dokonca natoľko,že si ho syn upiekol sám v 16rokoch....toto je koláčik,ktorým nepohrdne naozaj nikto,naši ho majú radi aj s hrozienkami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia