Foto: hviezdickaz
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
2 ks |
|
1 lyžička |
|
1 dl |
|
2 lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
3 PL alebo džem |
|
400 g |
|
500 ml |
|
1 ks ( príp.obyčajný kypriaci prášok do pečiva) |
|
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme ostatné suroviny - múku, mlieko, olej, PDP, sódu bikarbónu, škoricu, kakao a lekvár ( alebo džem ) . Perník môžeme vylepšiť aj nakrájaným ovocím ( príp.hrozienkami ) . Pečieme pri 180 st./ 20-25 min. Po upečení vychladnutý perník natrieme ríbezľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Diskusia k receptu